TV-Nyt

Fokus på katten på DR3

katteshowetKattene har længe domineret på internettet – nu får de også deres velfortjente plads i fjernsynet. Se med, når DR3 dedikerer uge 31 til katten og al dens væsen.

Værterne Petra Nagel og Ragnhild Gjettermann sender ugen igennem live fra en bondegård på Amager, hvor de hver aften med stor kærlighed, nysgerrighed og begejstring ser på nogle af alle de ting, der gør katten til verdens mest populære kæledyr og ikke mindst et uundgåeligt fænomen på internettet.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Vidste du for eksempel, at katte kan lære at gå på wc? Eller at katten kan reducere stress hos mennesker, når den spinder? Det er bare nogle af de utrolige fakta om katte, som vi kommer til at dykke ned i sammen med en række eksperter, der kan gøre os klogere på kattens væsen og hvorfor, den er så populær – både på internettet og som kæledyr.

Kattesnacks, kattetatoveringer og kattefobikere
I løbet af ugen får Petra og Ragnhild besøg af forskellige mennesker, der har et helt særligt forhold til katte. Der er den ultimative kattefan, der får lavet en kattetatovering. Der kommer en kattefobiker, der vil forsøge at slippe af med sin fobi gennem hypnose. Der kommer også en kattekok forbi gården for at lave lækre kattesnacks, og så får Petra og Ragnhild ikke mindst besøg af en “furry”; en person, som klæder sig ud og opfører sig som en kat.

Vi besøger også katte rundt om i landet; som for eksempel Monty, den danske kendis-kat, der har mere end 115.000 likes på Facebook. Vi er med på katteudstilling i Vejle, og vi tager på besøg på en luksuskattepension, hvor kattene bliver forkælet, mens deres ejere holder ferie.

Dokumentarkatte og kult-klassiker
Ud over ’Katteshowet’ med Petra og Ragnhild, der sendes live mandag til torsdag klokken 21.30, byder DR3 også på en masse andre katte. Mandag lægger vi ud med den britiske dokumentar ’Kattens hemmeligheder’, hvor vi følger en kattekilling tæt, fra den bliver født, til den bliver voksen. Vi får indsigt i, hvordan en kats supersanser og adrætte krop udvikles, og hvordan katte påvirker deres ejere og ligefrem kan være med til at ændre folks liv.

Senere samme aften kan man opleve kult-klassikeren ’Cat People’ fra 1982, hvor Nastassia Kinski spiller rollen som jomfruen Irena, der nedstammer fra en særlig race af kattemennesker og vil blive forvandlet til en panter, hvis hun nogensinde har sex.

Senere på ugen er der mere dokumentar; blandt andet om ’Løven Christian’, der som unge blev købt af det britiske par John og Ace og tilbragte sine første år som “kæle-løve” i Londons jetsetmiljø. I ’Skøre kattedamer’ møder vi fire “kattedamer”, der alle er singler og bor sammen med fra tre til flere hundrede katte. Og det er bare nogle af alle de katte, du kan møde på DR3 i uge 31!

Kattene kommer – noget af det, du kan se:

’Katteshowet’: direkte talkshow fra en bondegård på Amager. Mandag den 27. juli til torsdag den 30. juli klokken 21.30

’Kattens hemmeligheder’ – britisk dokumentar om katte. Mandag den 27. juli klokken 20.40

’Cat People’ – amerikansk erotisk thriller. Mandag den 27. juli klokken 22.00

’Løven Christian’ – britisk dokumentar. Tirsdag den 28. juli klokken 19.55

’Kattens vej fra rovdyr til kæledyr’ – amerikansk videnskabsprogram. Tirsdag den 28. juli klokken 20.40

’Skøre kattedamer’ – canadisk dokumentar. Onsdag den 29. juli klokken 20.30

’Den fjernstyrede kattehelikopter’ – britisk dokumentar. Torsdag den 30. juli klokken 00.15

’Livet og døden med de store katte’ – amerikansk dokumentar. Søndag den 2. august klokken 22.45.

I samme kategori

Back to top button