TV-Nyt

Danskerne så mest sport på TV 2 kanalerne i 2019

I 2019 frem til og med 9. december er knap 46 procent af danskernes sportssening foregået på TV 2s kanaler. Det er på niveau med 2018 – og dobbelt så meget som nummer to, når det gælder sportssening.

Sådan fordeler danskernes TV-sportsforbrug sig i 2019


46 procent på TV 2 kanaler. TV3-kanalernes tilbud står for knap 23 procent af sportsseningen, mens DR-kanalerne leverer godt 16 procent. Discovery-kanalerne står i 2019 indtil videre for godt 14 procent af sportsforbruget.

Den nye kanal Xee står for én procent af sportsseningen i hele 2019, selv om kanalen først for alvor er begyndt at sende sport efter sommerferien. Det hører nemlig med til billedet, at Xee – i kraft af rettigheder til især engelsk fodbold – i de seneste godt tre måneder har stået for knap 2,5 procent af danskernes sportsforbrug.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Der er ingen tvivl om, at vi på TV 2 bliver belønnet for den store alsidighed. Hos TV 2s kanaler er det ikke bare international fodbold, det handler om, men Danmarks mest alsidige udvalg af den topsport, som danskerne interesserer sig for. Samtidig kommer vi rundt i hele Danmark. Der findes ikke den krog af landet, vi ikke har produceret fra, og det, tror jeg også, betyder noget. Det gør det i hvert fald for os, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, der er både glad, stolt og ydmyg over danskernes interesse for TV 2s produkter.

– Jeg tror, den store opbakning i høj grad skyldes vores dygtige medarbejdes evne til at formidle sporten. Vi har på TV 2 altid vægtet både den journalistiske formidling af sporten og den passion, som sport også er. Dér har vi en fin balance, og jeg synes, vi har et fantastisk hold af dedikerede og passionerede medarbejdere til at dække sporten på TV 2, siger Frederik Lauesen.

Mere sport fra TV 2 end nogensinde i 2020

I 2020 udvider TV 2 sit samlede udbud af sport markant i kraft af nye, store rettigheder og øget sendetid. Det sker på den kommende sportskanal TV 2 SPORT X og på en lang række ekstrakanaler på TV 2 PLAY, som kommer hyppigt i brug, når TV 2 kan vise flere sportsbegivenheder, end der er plads til på to sportskanaler og en hovedkanal.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button