TV-Nyt

Flere programmer på vej i foråret 2019 på Kanal 4, Kanal 5 og Dplay

Vi har allerede skrevet om en del nye programmer på Kanal 4, Kanal 5 og Dplay her i 2019, men Discovery Networks har netop løftet sløret for flere forårsnyheder, der er på vej. Læs mere herunder:

Gidseltagningen – sæson 2

Gidseltagningen sæson 2 Kanal 5
Foto: Krestine Havemann

Kanal 5 blænder igen op for storslået, dansk fiktion, når vi sender sæson to af den prisvindende thrillerserie ’Gidseltagningen’, hvor Danmark bliver ramt af et pludseligt terrorangreb ombord på Sverigesfærgen. Angrebet opstår i kølvandet på konflikten i Syrien, og de hjemvendte syrienskrigere trækker internationale tråde hele vejen fra Mellemøsten og ind på Christiansborg. Phillip Nørgaard sætter igen livet på spil i et desperat forsøg på at stoppe terroristernes planer og sikre de mange gidslers overlevelse!

Den hjemvendte syrienskriger, 22-årige June al-Baqee (Yasmin Mahmoud), bliver under stor mediebevågenhed dømt ved Østre Landsret og frataget sit pas i ét år – til trods for at hun i Syrien kæmpede på oprørernes side imod ISIS. June løslades og nu venter hele hendes muslimske familie hjemme på Nørrebro med danske flag. Men forgæves. For June kommer aldrig hjem, idet hun bliver taget som gidsel af fire islamistiske terrorister, hvoraf flere formodes selv at være hjemvendte syrienskrigere, men som i modsætning til June kæmpede for ISIS.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Philip Nørgaard (Johannes Lassen), der er på orlov fra politiets Terror Task Force, kender June personligt fra tidligere opgaver. På egen hånd undersøger han hendes forsvinden, selvom PET ikke vurderer, at der er tale om en forbrydelse. Offentligheden tror derimod, at June er flygtet tilbage til Syrien for at kæmpe videre.

Philip ender med at spore June og hendes gidseltagere på færgen til Sverige, der under en sen aftenovergang er på vej fra Helsingør mod Helsingborg for at bringe June ud af landet. Ombord på færgen lykkes det på opportunistisk vis June at stikke af fra de fire gidseltagere og gemme sig på skibet. Gidseltagerne befinder sig pludselig under stort pres, og de reagerer prompte med at kapre færgen og tage alle passagerer som gidsler.

Dér ligger den kaprede færge nu stille midt i Øresund ud for Kronborg, men i ly af nattemørket lykkes det Philip at komme ombord på egen hånd, mens det går op for politiet, og snart også resten af landet, at en højspændt islamistisk terroraktion udspiller sig lige her på dansk grund.

Foruden Johannes Lassen medvirker en stribe anerkendte skuespillere, herunder Søren Pilmark, Søren Malling, Helle Fagralid, Ola Rapace, Esben Dalgaard, Alexandre Willaume, Henning Jensen, Elsebeth Steentoft, Peder Thomas Pedersen og Ali Sivandi.

Kommer dette forår på Kanal 5

Over Atlanten

Over Atlanten Kanal 5
Foto: Krestine Havemann/Discovery Networks Danmark

Seks kendte og meget modige danskere kaster sig ud i den ultimative udfordring, når de på 21 dage skal sejle tværs over Atlanterhavet i et sejlskib. Det handler ikke om at komme først, men om at komme sikkert frem. For det er en lang og yderst farlig rejse, som vil presse deltagerne til det yderste, men samtidig gøre dem klogere på sig selv på vejen mod destinationen i Caribien.

Instruktør og forfatter Hella Joof, skuespiller Nikolaj Kopernikus, radiovært Peter Falktoft, skuespiller Sus Wilkens, dj og dessertkok Christel Pixi og kok Gorm Wisweh udgør de seks deltagere i ’Over Atlanten’, som sammen skal styre det 25 meter lange sejlskib ’Challenger 93’ over det enorme Atlanterhav. Holdet stævner ud fra Las Palmas på Gran Canaria, og med sig har de to OL-vindere i skikkelse af henholdsvis Jesper Bank og Martin Kirketerp, som skal stå for sikkerheden ombord og ikke mindst oplære de fuldstændig uerfarne gaster.

”Vi får en hård start på turen, fordi vi går fra 0 til 100 på meget kort tid. Man plejer at sejle med vinden, men når vi skal afsted, får vi vinden lige i næsen. Vi bliver altså revet godt rundt de første par dage, og det bliver en rigtig ilddåb for gasterne. Derefter rammer vi Passatvindene, som giver os medvind, men der er ingen, der kan ligge på den lade side. Hver deltager har en rolle i en meget stringent vagtplan, som skal overholdes for at få det til at fungere,” fortæller Jesper Bank.

Holdet sejler af sted uden hverken følgebåd eller anden livline til fastlandet, og på bestemte områder af Atlanterhavet vil der heller ikke være mulighed for at sende en redningshelikopter, hvis uheldet skulle være ude. Her er der kun skibet, besætningen og en ukuelig vilje til at lykkes!

Som en del af besætningen skal Peter Falktoft, Hella Joof og resten af deltagerne på skift styre båden, holde udkig på dækket, sætte sejl, gøre rent og udføre andre utallige pligter, man har ombord på et sejlskib. Madlavningen står Gorm naturligvis for – men mængden af mad, der kan medbringes, og det manglende fuldt udstyrede køkken på ’Challenger 93’ giver store udfordringer.

I ’Over Atlanten’ får vi indblik i, hvad det kræver for seks uerfarne sejlere at krydse Atlanterhavet under meget trange kår, ligesom vi kommer helt bag facaden hos deltagerne, som har kastet sig ud i deres livs udfordring i jagten på en oplevelse for livet. Vi hører om besætningens mange forhåbninger og frygten for mødet med det ukendte, der viser sig at byde på langt større udfordringer, end nogen af dem havde forestillet sig!

Det bliver intenst, barskt, opløftende og yderst underholdende, når deltagerne i fællesskab skal overkomme søsyge, hjemve og hårdt fysisk arbejde. Men det er en udfordring, som deltagerne tager sammen, for kun sammen vil de være i stand til at sejle over Atlanten!

Kommer foråret 2019 på Kanal 5 og Dplay

Sol for millioner

Sol for millioner Kanal 5I det nye underholdningsprogram ’Sol for millioner’ følger vi en række danske ejendomsmæglere, som lever af at sælge eksklusive boliger til solhungrende og pengestærke kunder i Marbella på den spanske solkyst. Ejendomsmæglerne lever selv en tilværelse i luksus, præget af dyre biler og endeløse fester, men er samtidig i benhård konkurrence om kunderne for ikke at blive vippet af ejendomsmæglertronen.

I ’Sol for millioner’ følger vi ejendomsmæglerne på arbejde, når de fremviser unikke luksusvillaer til interesserede købere, som tæller flere kendte danskere på jagt efter det perfekte hus i solen. Men karrieren skal også forenes med familielivet. Og det er på ingen måde let, når man altid skal stå på spring for kunderne, og når der skal rykkes hurtigt på nye sager, så konkurrenterne ikke løber med gevinsten.

Der er altid hård kamp om kunderne, som til gengæld forstår at stille til tider vanvittige krav til boligerne. Men ejendomsmæglerne gør alt for at imødekomme ønskerne, så deres forretning kan vokse sig endnu større.

Vi er også med ude på de mange golfbaner, hvor der løbende laves nye forretningsaftaler, og hvor der mingles med bl.a. en tidligere US Open-vinder, ligesom vi også gæster de luksuriøse cocktailparties og tager med på opdagelse i de fantastiske omgivelser i Marbella på jagt efter den næste luksusvilla.

’Sol for millioner’ tager os med ind i en verden af luksus, som kun de færreste kender til, og allerede i første program besøger vi en kæmpevilla på 4500 kvadratmeter, der er til salg for over en halv milliard danske kroner!

Fra 29. januar på Kanal 5 og Dplay

Strøgvagterne

Strøgvagterne Kanal 5
Foto: Krestine Havemann

I den nye reportageserie ’Strøgvagterne’ møder vi Strøgets vagtkorps, der jagter butikstyve og ballademagere, så borgere og butiksindehavere kan handle frit og føle sig trygge på det smukke handelsstrøg.

Strøget i København er med tusindvis af turister og handlende en af Europas mest besøgte gågader. Men det smukke handelsstrøg har også en skyggeside, da lomme- og butikstyve fylder mere og mere i bybilledet. Derfor er der mere end nogensinde før brug for et dedikeret korps af strøgvagter, som kan skabe tryghed for de mange handlende borgere og butiksansatte.

Vi følger strøgvagterne på helt tæt hold, når de udfører deres spændende og til tider meget dramatiske arbejde mellem Strøgets 200 butikker, hvor de foretager op mod 500 tilbageholdelser og returnerer tyvekoster for over én millioner kroner om året.

I ’Strøgvagterne’ er vi med helt fra butikkernes alarmopkald til jagten på butikstyvene, konfrontationen og tilbageholdelsen. Vi ser på tætteste hold, hvordan vagterne i tæt samarbejde med Københavns Politi sagsbehandler og overleverer de værste sager.

Vi ser også vagternes professionelle håndtering af organiserende lomme- og butikstyve, når de stjæler for flere tusinde kroner og forsøger at manipulere sig ud af konsekvenserne, men også når samfundets mest udsatte har brug for en hjælpende hånd.

Vi er vidner til en både livsbekræftende og dramatisk arbejdsplads, der kræver lige dele omsorg og konsekvens, for der må ofte også trækkes på personlige kompetencer for at finde løsninger på nogle komplekse udfordringer.

Kommer foråret 2019 på Kanal 5 og Dplay

Profil af en morder II

For at fange en morder skal du forstå ham, tænke som ham og forudsige hans næste træk. Ved en gennemgang af nogle af danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager giver en række af landets dygtigste politihjerner et detaljeret og unikt indblik i deres arbejdsmetoder. De løfter sløret for, hvordan de som drabsefterforskere sætter sig ind i drabsmandens tanker og handlinger for at fange ham.

I dokumentarserien ’Profil af en morder’ kommer vi ind i hovederne på tre af landets dygtigste drabschefer: Kurt Kragh (tidl. Rejseholdet), Ove Dahl (tidl. Københavns Politi) og Bent Isager (tidl. Rejseholdet) og oplever, hvordan de brik for brik stykker et billede sammen af drabsmanden. Vi ser også, hvordan de sammen med et hold af eksperter analyserer de spor, som de finder undervejs, mens vi lærer at forstå, hvad sporene siger om drabsmanden.

’Profil af en morder II’ sparkes i gang med to specialprogrammer om drabsmanden Peter Lundin. Her bevæger tidligere drabschef for rejseholdet, Bent Isager, sig hele vejen rundt om sagen – lige fra mordet på Peter Lundins egen mor i USA og frem til, at dommen falder over Lundins bestialske mord på kæresten Marianne og hendes to sønner på kun 10 og 12 år.

I de øvrige seks programmer fortæller drabscheferne, Ove Dahl og Kurt Kragh, om nogle af de mest makabre og bestialske drab i Danmark. De tager seerne med ind i det allerinderste af politiets efterforskning, de tusindvis af arbejdstimer, der skal til for at stykke en sag sammen, og de løfter sløret for, hvordan de sætter sig ind i mordernes tanker og handlinger for at fange dem og få dem dømt.

Fra 30/1 2019 på Kanal 5 og Dplay

Politijagt – ny sæson

Den populære reportageserie om nogle af Danmarks dygtigste og mest dedikerede politibetjente fortsætter ufortrødent med en splinterny sæson, hvor der igen blændes op for en lang række hæsblæsende optagelser, som denne gang omfatter alt fra et særdeles alvorligt færdselsuheld, trukne pistoler til en meget afgørende retssag!

’Politijagt’ starter med speederen helt i bund, da Vlado sætter efter en bilist, som kører voldsomt hasarderet og ender med at torpedere Vlados kollega med over 180 kilometer i timen. Vi ser det ske og hører reaktionerne fra de involverede vidner og færdselsbetjente – men også fra flugtbilisten selv. En sag, der først afsluttes to år senere, når færdselsbetjentene og flugtbilisten møder hinanden igen i retten. Seerne får en unik mulighed for at følge en sag om en trafikforseelse – hele vejen fra motorvejen til afsigelse af den endelige dom over gerningsmanden.

Færdselsbetjenten Henrik, der til daglig arbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, besøger en kollega ved Daytona racerbanen i Florida, hvor ’Daytona 500-løbet’ afholdes. I denne uge besøger omkring 350.000 Harley Davidson-entusiaster banen, så der er nok at holde styr på for de udsendte færdselsbetjente.

Henrik ender også i en nervepirrende situation, hvor han må jagte en af de mange tusinde motorcyklister fra en politihelikopter ved hjælp af det nyeste fartmålingsudstyr. Området i Florida er kendt for et stort antal alligatorer, og netop nu de farlige dyr særdeles aktive, da det er parringssæson. Dét resulterer i, at Henrik og hans kollega må rykke ud til en situation, hvor en far og hans fire små børn er i fare for at blive angrebet.

Vi skal naturligvis også se mere til den danske politibetjent Thomas Hald, der til daglig arbejder som betjent i Upper Darby, der ligger lige uden for den amerikanske millionby Philadelphia. Thomas kommer i denne sæson bl.a. ud i en situation, hvor han må sætte efter en bilist, som vælger at flygte fra politiet. Det bliver en meget intens biljagt, som munder ud i, at Thomas må trække sin pistol.

Men da den ene af de to personer i bilen vælger at stikke, og Thomas’ kollegaer endnu ikke er ankommet til stedet, eskalerer situationen yderligere, og pludselig må Thomas tage en skæbnesvanger beslutning om, hvorvidt han skal skyde den flygtende person eller ej.

Velkommen til en ny sæson af ’Politijagt’!

Fra 30/1 2019 på Kanal 5 og Dplay

De unge mødre – ny sæson

Danmarks længst kørende reportageserie er tilbage med en ny sæson, der på mange måder er præget af både spirende kærlighed og langvarige parforhold. Sæsonen skildres med samme høje grad af nærvær, følsomhed og kærlighed, som altid har kendetegnet programmerne om Danmarks unge mødre.

I denne sæson af ’De unge mødre’ møder vi igen Mieke og Simone, der begge havde håbet på en familieforøgelse, men som i stedet er endt med at forlade fædrene til deres børn. Derfor skal de nu forsøge at finde et nyt ståsted i tilværelsen som singlemødre. De andre mødre har til gengæld mødt deres store kærlighed. Den nyforelskede Nanna har mødt Stefan, som hun er faldet pladask for – og han er allerede blevet en del af familien, da han har fået accept af Maluccas far, Ditlev.

Nanna-Johanne arbejder på at gøre op med fortidens fejltagelser og har en ambition om at lægge sit liv helt om. Det medfører, at hun rent faktisk møder sin nye kærlighed i denne sæson. Princess Natascha Ellen er gravid og ser frem til at skulle bygge rede sammen med faren til sit tredje barn. Planen er, at han skal flytte ind hos Natascha Ellen i Gedser med sine tre børn, som delvist skal bo hos dem, men desværre viser det sig, at kæresten har nogle hemmeligheder, som ender med at true forholdet.

I USA går det fremad for Nadia-Shila, der endelig har fået tag over hovedet i Los Angeles, hvor hun bor med sin mand Jeremy, datteren Hope og sin mor Heidi. Huset ligger dog i det berygtede South Central-kvarter, som er plaget af vold og kriminalitet, men det er trods alt bedre end at bo på gaden…

Luna arbejder hårdt på at vænne sig til sit nye liv som alenemor med alle de udfordringer, det fører med sig, når man har tre drenge i alderen 1-4 år. Martinna åbner til gengæld op for nye sider af sig selv, når hun fortæller, at hun har været plaget af angst i årevis – faktisk så alvorligt, at hun er medicineret for det. Og Michelle forbereder sig på at blive mor for anden gang.

Foruden de allerede kendte ansigter i ’De unge mødre’ skal vi denne gang byde velkommen til to nye mødre. Sasja Lykke bor i Aalborg og venter sit første barn med kæresten Andreas. Sabrina bor med sin kæreste i Haslev, og de blev forældre til lille Oliver i april 2018. Sabrina har drømt om at blive mor, siden hun var 13 år, og indtil Oliver kom til verden, plejede hun sit modergen med sine mange Reborn-dukker, som hun fortsat laver YouTube-videoer med.

Fra 29. januar på Kanal 4 og Dplay

Læs også vores artikel om programnyheder på Kanal 4, Kanal 5 og Dplay i uge 4 her


I samme kategori

Back to top button