TV-Nyt

Family Food Fight – Danmark – nye madkonkurrence på Kanal 5

Der bliver med garanti røg og råb i køkkenet, når det australske format ’Family Food Fight – Danmark’, der allerede går sin sejrsgang jorden rundt, ruller over skærmen på Kanal 5 i slutningen af januar. I programmerne møder man otte vidt forskellige familier med forskellig kulturel og etnisk baggrund og dertilhørende temperament, som alle har en brændende passion for mad, stolte familietraditioner med køkkenet som omdrejningspunkt og måske vigtigst af alt – vindermentalitet.

Familierne bliver sat på en benhård prøve, når de skal dyste mod hinanden i alt lige fra familiens signaturret til favoritdesserten. En ting er at hygge sig derhjemme over madlavningen, noget helt andet er at præstere under stort pres fra konkurrenter og foran rullende kameraer. Derfor bliver familiedynamikken for alvor udfordret, når de dygtige amatørkokke skal stå sammen og imponere dommerne, Michelin kokken David Johansen og den internationale stjernekok Hannah Grant, i jagten på de 100.000 kroner.

Sy Lee mod Nikita Klæstrup

Og det er ikke hvem som helst, der skal dyste mod hinanden i ’Family Food Fight – Danmark’. Blandt de otte familier, kan man glæde sig til at se Sy Lee med sin vietnamesiske familie dyste mod bl.a. Nikita Klæstrup og hendes familie med polske rødder. Med de to ombord er der garanti for drama, konflikter og godt humør.

Mattias Hundebøll: Der sker magi, når familierne samles i køkkenet

Den populære og rutinerede Mattias Hundebøll er vært på ’Family Food Fight – Danmark’ og holder styr på de otte familier, både når bølgerne går højt – for det kommer de til – og når madlavnings- og samarbejdsevnerne rækker til mere end deltagerne tror.

– Det er virkelig en vild rejse rundt i otte meget forskellige familiers smagsuniverser. Der er noget smukt over at se en granvoksen mand med tårer i øjnene, fordi hans sauce bliver rost til skyerne. Og så bliver man lidt paf, når man ser en 9-årig pige, der svinger en stor kokkekniv med lige så sikker hånd som en professionel, fortæller værten og fortsætter:

– ’Family Food Fight – Danmark’ har givet mig lyst til at hive min egen familie med i køkkenet, og jeg håber, danskerne får samme lyst, når de ser programmerne. For der opstår magi, når man samles netop der, afslutter Mattias Hundebøll.

Mattias flankeres af to dommere, som er blandt Danmarks dygtigste kokke. David Johansen, er tidligere Michelin-kok står i dag i spidsen for den gastronomiske udvikling hos Løgismose. Hannah Grant har blandt andet været chefkok for cykelholdet Tinkoff Saxo under Tour de France og arbejdet på Noma.

For Hannah Grant har det været kæmpestort at opleve familiernes begejstring for madlavning og ikke mindst det høje niveau.

– Jeg var slet ikke i tvivl om min deltagelse i ’Family Food Fight – Danmark’, da jeg blev præsenteret for programmets præmis. Det at blive taget med på en madmæssig jordomrejse og samtidig opleve familierne – ”en helt unik diversitet” samt unge som ældre generationer – gå op i konkurrencen med liv og sjæl var virkelig rørende og gav mig gentagende gange gåsehud. Og så var niveauet for madlavningen overraskende højt, fortæller Hannah Grant.

Programdirektør: ’Family Food Fight – Danmark’ skal udbygge Kanal 5 som hovedkanal

’Family Food Fight – Danmark’ kommer som et led i Kanal 5’s strategi om at udbygge positionen som en af Danmarks førende hovedkanaler. Og ifølge programdirektøren for kanalen, indebærer det underholdning for hele familien.

– På Kanal 5 forsøger vi at skabe et underholdende pusterum, som kan samle hele familien omkring skærmen. Det er lige præcis, hvad ’Family Food Fight – Danmark’ kan, og derfor er programmet en vigtig tilføjelse til vores voksende portefølje af stærke egenproduktioner. Man kan sige, at det her er Kanal 5s måde at entrere den populære tv-scene for madprogrammer herhjemme, fortæller Anne Garlichs, programdirektør for Discovery Networks Danmark.

’Family Food Fight Danmark’ får premiere i januar på Kanal 5 og sendes i otte afsnit.

Kilde: Discovery Networks presse

I samme kategori

Back to top button