Branche-Nyt

Færre har et fjernsyn i hjemmet – 8,1% klarer sig uden

TV trashcanEn status, som Slots- og Kulturstyrelsen har lavet på baggrund af tal fra TNS Gallup/TV-Meter, viser, at TV-apparaterne forsvinder hurtigere fra de danske hjem end tidligere. Fra slutningen af 2014 til udgangen af 2015 er andelen af husstande, der slet ikke har noget fjernsyn, steget fra 6,3 procent til 8,1 procent.

Der er nu næsten fire gange flere hjem uden et fjernsyn, end der var for otte år siden. Disse husstande Det er dog ikke nødvendigvis ensbetydende med, at disse hjem så ikke benytter sig af DRs, TV 2’s eller andre TV-kanalers tilbud. De ser dem ofte bare på nettet i stedet for.

Det er typisk folk med adgang til internet derhjemme, som bor til leje i en etageejendom, der dropper et fjernsyn. De fleste uden fjernsyn bor alene og har en husstandsindkomst på under 200.000 kroner, fremgår det af rapporten ’Mediernes udvikling i Danmark’.

Antal tv i husstandene
Kilde: Slots- og Kulturstyrelsen

Udover helt at sætte fjernsynet på porten har en stribe danske husstande også ”barberet” i deres kanalpakker, så de kan se færre TV-kanaler end før.

Hvor der i 2014 var 23,8 procent af alle husstande, der havde kanalpakker med flere end 50 kanaler, var tallet faldet til 20,6 procent ved årsskiftet, fremgår det af rapporten fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Samlet set faldt danskernes traditionelle TV-forbrug kun med et minut fra 2014 til 2015 – nemlig fra to timer og 53 minutter dagligt til to timer og 52 minutter dagligt.

Antal TV kanaler

Du kan læse hele rapporten på linket her

Kilde: Slots- og Kulturstyrelsen via DR.dk

I samme kategori

Back to top button