Branche-Nyt

EU, filmstudier og Sky UK i aftale om geoblokering

EU kommissionen har kørt en sag om karteldannelse i forhold til Sky UK og fire Hollywood studier på grund af geoblokering, der forhindrede EU borgere at abonnere og se film i Sky’s britiske kanaludbud.

Torsdag blev der så indgået et forlig i sagen. Filmstudierne har haft en klausul om at film fra disse kun måtte kunne ses af britiske borgere, noget som går i mod EU’s konkurrence regler.

Den nye aftale gør det i princippet muligt for europæiske forbrugere til at få adgang til studiernes film på Sky’s tjenester via satellit eller online, også når de er uden for Storbritannien og Irland. Sky har derudover indvilliget i, at det ikke længere vil anvende klausuler i sine kontrakter med NBCUniversal, Sony og Warner Bros., der gør at studioernes film ikke blev stillet til rådighed for rivaliserende betalingstjenester i Storbritannien og Irland.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Aftalen er indgået for 5 år for det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, så altså ikke EU lande alene.

Der kører fortsat sager mod Sky’s tyske og italienske afdelinger samt Canal Plus i Frankrig.

Aftalen ser ud til at omfatte film specifikt og ikke sportsrettigheder. Det skal blive interessant om det kommer til at betyde noget for markedet generelt i den kommende tid og de nordiske tjenester som Viaplay og C More.

 

 


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button