[responsive_menu_pro]

EU, filmstudier og Sky UK i aftale om geoblokering

| fredag 08. mar, 2019 22:59 | 10 Kommentarer

EU kommissionen har kørt en sag om karteldannelse i forhold til Sky UK og fire Hollywood studier på grund af geoblokering, der forhindrede EU borgere at abonnere og se film i Sky’s britiske kanaludbud.

Torsdag blev der så indgået et forlig i sagen. Filmstudierne har haft en klausul om at film fra disse kun måtte kunne ses af britiske borgere, noget som går i mod EU’s konkurrence regler.

Den nye aftale gør det i princippet muligt for europæiske forbrugere til at få adgang til studiernes film på Sky’s tjenester via satellit eller online, også når de er uden for Storbritannien og Irland. Sky har derudover indvilliget i, at det ikke længere vil anvende klausuler i sine kontrakter med NBCUniversal, Sony og Warner Bros., der gør at studioernes film ikke blev stillet til rådighed for rivaliserende betalingstjenester i Storbritannien og Irland.

Aftalen er indgået for 5 år for det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, så altså ikke EU lande alene.

Der kører fortsat sager mod Sky’s tyske og italienske afdelinger samt Canal Plus i Frankrig.

Aftalen ser ud til at omfatte film specifikt og ikke sportsrettigheder. Det skal blive interessant om det kommer til at betyde noget for markedet generelt i den kommende tid og de nordiske tjenester som Viaplay og C More.

 

 

Del på:

Tags:

Gemt under:: Branche-Nyt

10
Kommentarer

Please Login to comment
2 Kommentar tråde
8 Tråd svar
0 Følgere
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Kommentar forfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Giv mig besked
Kasper

Èn ting er at de blokerer for at man kan oprette sig som kunde hos Sky, hvis man eksempelvis bor i Danmark. En anden ting er den begrænset spotbeam de har på 28 grader øst, som jo teknisk gør, at de kan fortsætte med at begrænse deres indhold stort set kun til UK.

https://www.ses.com/our-coverage/satellites/345

Palleba2000

Spotbeam’s bliver mest brugt af FreeSat, altså kanaler der sendes ukrypteret, mens Sky bruger de store beam’s.

Men nu, hvor de officielt bliver tvunget til at tillade alle at abonnere på dem, så regner jeg med at de flytter flere af kanalerne over på spotbeam, for at begrænse udbudet uden for UK. De får nok SES Astra til at sende en ekstra satellit op kun med et spotbeam, og så er problemet løst.

MVH
Palleba

Per M

Man kan lige så godt glemme det her alligevel med at andre lande inde for E.U nogen sinde kommer til at kunne tage et abo. på de Britiske Sky kanaler.
De sørger bare der ovre for at have en så langsom sagsbehandling, at U.K når at forlade E.U og derved er den her afgørelse uden nogen form for betydning.

catten

Hej
Per
Nej vil også virke indenfor:
Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde
Som skrevet i artiklen.
Hvor de fleste europæiske lande deltager i.
Mvh

Niels Petersen

EØS lande er lande uden for EU, som f.eks Norge og Island, det er ikke givet at UK vil blive et EØS land, det må tiden vise.

Per M

Nu har jeg siddet og læst om de her Sky kanaler og jeg tror egentligt at de vil blive skuffet specielt når det drejer sig om deres film kanaler, hvis de en gang ude i fremtiden tegnede et abo på Sky kanalerne (altså hvis det bliver mugligt), så om det er den Engelske eller Tyske Sky. For der er Sky kunder der skriver om at når rulleteksterne begynder, så laver de en split screen hvor de så viser reklamer for andet som de vil vise på et senere tidspunkt, altså det samme fis som de gør til manges store irritation… Læs mere »

Niels Petersen

Det er muligt at få SKY abonementer udenfor UK, via http://www.skycards.eu, de kan oprette en dækadresse i UK, og de kan sælge dig en modtager med et kort, der skal haves SKY basis kanalerne, derefter kan der vælges de pakker som ønskes derudover.
Ønskes kun basis kanalerne, så kan de ligeledes fås via en IPTV boks.

Per M

Niels, det site der som du linker til er altså et TV pirateri site og den slags må der ikke linkes til på digitalt.tv
Så du må nok hellere redigere dit indlæg og fjerne den link og heller ikke omtale sitet i redigeringen.

jetdirect