ESPN X Games udvider

| tirsdag 24. maj, 2011 09:17 | 0 Kommentarer

ESPN, den førende indholdsudbyder inden for actionsport og skaberen af X Games, annoncerede i dag en vigtig milepæl i virksomhedens langsigtede planer om at udbrede X Games til hele verden. Med start i 2013 arrangerer ESPN seks storstilede X Games-events rundt om i verden – to i USA og fire uden for. ESPN investerer betydelige ressourcer i at udbrede X Games, den mest prestigefyldte actionsportskonkurrence, til en række lande og byer uden for USA. X Games vil fremvise og fejre actionsportsgrenene, men også stille skarpt på de kunstneriske og sociale elementer, der er en integreret del af livsstilen og ungdomskulturen inden for actionsport.

Fra og med i dag vil ESPN indlede en formel udbudsprocedure med henblik på at fastlægge de enkelte X Games-værtsbyer. Ud over de allerede fastlagte events i Los Angeles, Aspen og Tignes, Frankrig, hvor ESPN har indgået et samarbejde med Canal+, arrangerer ESPN tre internationale events, som fastlægges gennem udbudsproceduren. Byerne udvælges i 2012 for en treårig periode og arrangerer eventene i samarbejde med ESPN.

130 timers direkte tv hvert år fra de seks X Games-events via alle ESPN-netværk i USA og rundt om i verden suppleres med et actionsportswebsted fyldt med actionsportsindhold af højeste kvalitet. Verdens bedste actionsportsatleter vil fortsat være selve fundamentet og omdrejningspunktet for X Games-eventene, og atleterne vil blive inviteret til at konkurrere i følgende X Games-sportsgrene: BMX, Skateboard, Moto X og Rallykørsel. Winter X Games-sportsgrene: skiløb, snowboarding og snescooterkørsel.  Hver enkelt X Games-event vil være helt unik med egne sportsgrene, kulturelle elementer og naturligvis sin helt egen lokalitet.

“Vi glæder os enormt meget til at hæve niveauet for X Games”, fortæller Scott Guglielmino, senior vice president for programlægning og Global X Games. “Selvom vi allerede i en årrække har afholdt X Games-events uden for USA, vil disse fire nye X Games-events have samme omfang og være lige så betydningsfulde som Los Angeles- og Aspen-eventene”.

Den professionelle skateboarder og legende Tony Hawk har været en integreret del af X Games i de sidste 17 år som fan, ikonisk atlet og TV-kommentator. “Det har været fantastisk at se X Games vokse fra at være en undergrundsaktivitet i 1995 til i dag at være en verdensomspændende konkurrence”, fortæller Hawk. “Vores sportsgrene har haft stor gavn af den positive eksponering i årenes løb, og jeg er stolt af at have været vidne til denne gennemgribende udvikling”.

Siden X Games’ begyndelse i 1995 har franchisen udviklet sig til et anerkendt, globalt brand med forbrugerprodukter, biograffilm og ESPN.com/action – det ultimative sted for fans af actionsport. I løbet af de seneste ti år har eventen fået flere seere, flere deltagere og øget dækning. I 2009 satte X Games flere rekorder, bl.a. som det mest sete X Games nogensinde, da intet mindre end 44 millioner seere stillede ind på X Games på ESPN, ESPN2 eller ABC i løbet af den fire dage lange event, ligesom X Games nåede en milepæl med to millioner tilskuere i løbet af de 15 år.

Mens denne udvidelse vil være den første af sin slags for franchisen med hensyn til størrelse og omfang, har X Games arrangeret mindre events, kvalifikationsturneringer og demonstrationer følgende steder i verden siden 1998: Brasilien, Canada, Kina, Frankrig, Japan, Korea, Malaysia, Mexico, Singapore, Spanien, Taiwan, Filippinerne og Dubai.

Byer, som ønsker at blive vært for X Games eller Winter X Games, kan logge på www.bidxgames.com.

Kilde: ESPN presse

Del på:

Tags:

Gemt under:: TV-Nyt