[responsive_menu_pro]

Engelsk tv-fodbold for EU domstolen

| onsdag 06. okt, 2010 12:09 | opdateret 06. okt, 2010 kl. 12:23 | 0 Kommentarer

Flere britiske pubejere er ikke tilfredse med at skulle betale rigtig mange penge til britiske Sky for retten til at kunne vise Premier League fodbold i deres pubber. Desuden er der blokeret for at vise live kampe kl. 16:00, hvilket også er med til at en række pubejere har skaffet sig Premier League fodbold via udenlandske tv-abonnementer, hvilket har medført en række retssager.

En kvindelig pubejer fra Portsmouth har nu bragt sagen helt op i EU systemet, og i denne uge kører sagen så for EU domstolen. Tidligere er hun dømt til at betale £8,000 for at vise Premier League fodbold via et græsk betalings-tv kort, men har ikke opgivet sin sag endnu. Argumentet der bruges i EU domstolen er, at Sky's monopol på tv-fodbold til pubber skader den frie konkurrence og varers frie bevægelighed i den europæiske union.

Skulle hun vinde sagen, så vurderes det til at få store konsekvenser for den måder tv-rettigheder sælges på. Premier League er dog overbeviste om, at man har argumenterne i orden og at sagen vil falde ud til deres fordel. Blandt andet argumenteres der for at de udenlandske kort er anskaffet med falsk navn og adresse. Desuden har Premier League fodbold forskellig værdi i de europæiske lande, hvilket nødvendiggører at de sælges enkeltvis baseret på områder, og at rettighederne i denne forbindelse beskyttes.

Premier League er blandt de mest aktive for at beskytte sine meget værdifulde rettigheder. Det sker blandt andet ved at fjerne indhold fra YouTube, lukke ulovlige streaming sites på nettet, og som nævnt altså at sagsøge britiske pubber der viser Premier League udenom de officielle kanaler.

Sagen ventes at fortsætte et stykke ind i 2011 inden der falder en afgørelse.

Kilde:  BBC der også har et podcast indslag om emnet

Del på:

Tags: ,

Gemt under:: Branche-Nyt

Kommentarer

Please Login to comment
  Abonnér  
Giv mig besked