Streamingnyt

Endnu en norsk juleserie på vej på Netflix

Instruktøren Per-Olav Sørensen (Hjem til jul, Quicksand – Størst af alt, Nobel) er gået sammen med den prisvindende forfatter Lars Aabye Christensen om at skabe en ny juleserie til Netflix. Produktionen af serien er sat til at gå i gang i løbet af 2022 i Oslo.

Det er december 2022. En gruppe mennesker ankommer til Oslo Lufthavn. Nogle for at byde deres kære velkommen, nogle for at flyve hjem til deres familier – og andre for at slippe væk fra julen. Men på en eller anden måde går deres julemission galt. De strander alle sammen i lufthavnen, og uret tikker – kun 24 timer til juleaften – så hvad gør de?

Den norske serie, der stadig er uden titel, instrueres af Per-Olav Sørensen. Han er desuden manuskriptforfatter sammen med den norsk/danske forfatter Lars Saabye Christensen – vinder af Nordisk Råds litteraturpris i 2002 – og Jan Trygve Røyneland.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Serien kommer til at bestå af seks episoder á 35 minutter og produceres af Janne Hjeltnes fra The Global Ensemble Drama. Serien udgives globalt på Netflix i 2022, og rollelisten inkluderer skuespillere fra flere nordiske lande.

Per-Olav Sørensen arbejder for tiden på filmen Royalteen såvel som serien The Playlist, der begge er sat til at få premiere i 2022. Blandt Per-Olav Sørensens tidligere værker er den prisvindende serie Nobel, The Heavy Water War, Quicksand – Størst af alt og den romantiske julekomedie Hjem til jul. Per-Olav Sørensen og medforfatter Lars Saabye Christensen har tidligere arbejdet sammen på serien Halvbroderen.

Jenny Stjernströmer Björk, Director of Nordic Original Series hos Netflix, siger: “Vi er meget beærede over at fortsætte vores samarbejde med Per-Olav Sørensen – og over at arbejde sammen med ham på dette projekt. Det er enormt spændende at se ham gå i gang med en ny serie i det hjertevarme julehumør, som han med Hjem til jul for nylig har bevist, at han virkelig formår at indfange.”

Per-Olav Sørensen, instruktør, siger: “Jeg er meget glad for at samarbejde med Netflix samt endnu engang at skulle arbejde med den fantastiske forfatter Lars Saabye Christensen. Historien om en håndfuld karakterer, der strander i en lufthavn, fascinerer os virkelig, og vi ser frem til at væve deres skæbner sammen.”

Projektet er ligeledes den første norske produktion fra Netflix, der involverer en trainee som en del af Netflix’ nordiske talentudviklingsprogram. Programmet stræber efter at opmuntre nye stemmer i film- og tv-branchen og bidrage til at udvide arbejdsstyrkens kapacitet samt sikre en bæredygtig strøm af talent.

Den nye juleserie får premiere på Netflix i 2022. Titlen og de medvirkende er endnu ikke offentliggjort.

Kilde: Netflix presse

SkyShowtime 39 kr Annonce

I samme kategori

Back to top button