DRTV

DRTV vil kræve login – skal sikre personligt relevant DRTV-tilbud

I dag lancerer DR et nyt og forbedret login til streamingtjenesten DRTV, der skal gøre DRTV mere personligt relevant for danskerne.

Tidligst i andet kvartal 2024 bliver det obligatorisk at logge ind, hvis man vil se DRTV on demand. Brugere, der ikke ønsker at logge ind, kan fortsat se live-tv på DRTV og på traditionelt tv.

– Jeg er overbevist om, at langt de fleste vil tage det nye login til sig, fordi fordelene er så tydelige. Tag for eksempel den tid, det tager at finde ud af, hvor langt du er nået i et program, som du ikke har set til ende. Med det nye login sker det helt automatisk, ligesom vi er vant til fra andre streamingtjenester, siger Lasse Bastkjær Jensen, der er direktør for Strategi og Brugere i DR.

Ambitionen er, at alle danskere skal have et mere personligt relevant DRTV-tilbud, der lever op til deres forventninger til både indhold og funktionalitet.

– Når man logger ind, får man sin egen forside til DRTV. Der vil både være indhold, alle danskere kan være fælles om, og så vil der være indhold, der er mere personligt relevant for den enkelte. Uanset om man ser DR-indhold på en tablet, tv eller mobil, siger Lasse Bastkjær Jensen.

Der er mange fordele ved at logge ind, og login betyder, at DRTV på flere områder kommer på niveau med det, brugerne forventer.

DRTV kommer på et niveau med det, brugerne forventer

DRTV kan genkende brugerne på tværs af enheder og huske, hvilke programmer brugerne sidst har set, og hvor langt de er kommet. En husstand kan vælge kun at oprette ét login og herunder kan alle medlemmer af husstanden få en personlig profil – helt, som man kender det fra andre streamingtjenester.

Derudover kan forældre under eget login oprette børneprofiler på DRTV, så børn først og fremmest bliver præsenteret for indhold, der er lavet til netop dem og ikke til de voksne. Endelig er der mulighed for at få personlige anbefalinger og for at se DRTV i udlandet.

– Vi vil gerne give alle danskere et streamingtilbud, der er så godt, at de vender tilbage igen og igen for at blive klogere på dansk kultur, fællesskaber og demokrati, og det kan vi, når brugerne logger ind, siger Lasse Bastkjær Jensen.

DRTV på to public service-ben

Det personlige DRTV baseres først og fremmest på adfærd på siden og ikke personlige oplysninger. DR beder om et navn og en e-mailadresse.

Prioriteringen af indhold til DRTV sker manuelt via DR-redaktører, der løbende overvåger og udvælger indhold. Det kombineres med et anbefalingssystem, der registrerer, hvad brugerne godt kan lide, og på den baggrund giver brugerne personlige anbefalinger og prioriterer i den rækkefølge, DRTV-indhold bliver vist. Det betyder, at indholdet hurtigere finder frem til de brugere, der gerne vil se det. Over tid, i takt med at systemet lærer brugeren bedre at kende, vil DRTV blive mere personligt relevant.

Der vil til enhver tid sidde DR-redaktører, der manuelt udvælger indhold og sikrer det rette mix mellem indhold til alle og indhold til den enkelte.

DRTV vil derfor hos brugere, der er logget ind gå på to ben. Det vil bestå af:

  • Et samlende public service-tilbud placeret på den mest fremtrædende plads på DRTV. Det vil være indhold, der samler danskerne. Det kan være DR’s dramaserier, dagsordensættende dokumentarer, debatter op til folketingsvalg, særlige livesendinger ved store begivenheder med videre.
  • Et mere personligt public service-tilbud med anbefalinger baseret på, hvad brugeren har set på DRTV. Her vil brugeren få mere af det indhold på tværs af genrer og emner, som brugeren måske også godt kan lide og blive inspireret til at gå på opdagelse i indhold, brugeren formentlig ikke selv uden videre ville være stødt på.

– Vi skal samle danskerne, og vi skal sikre, at DRTV er personligt relevant. Vi kommer ikke til at gå på kompromis med nogen af delene, og derfor vil der hele tiden være dygtige DR-redaktører, der prioriterer indhold og sikrer det helt rigtige rette mix mellem det, vi kan være fælles om, og det vi hver især interesserer os for, siger Lasse Bastkjær Jensen.

Alle kan være med

2022 blev året hvor streaming for første gang nogensinde overhalede brugen af de traditionelle medier. 9 ud af 10 danskere streamer i løbet af en uge fra en streamingtjeneste eller en distributør, og størstedelen streamer hver eneste dag. Også blandt de ældre vokser streamingforbruget. Fra 2022 til 2023 voksede det daglige tidsforbrug hos DRTV-brugere, der er over 65 år, med 20 procent.

Langt de fleste danskere er således vant til at streame, og det at oprette et login vil være meget enkelt. Og netop derfor fokuserer DR på at hjælpe dem, der gerne vil med på rejsen, men som måske synes, det er lidt svært.

– Vi har gjort en helt særlig indsats for at sikre, at alle uanset digitale kompetencer kan være med. Det må ikke være, fordi det er svært, at man ikke opretter login, siger Lasse Bastkjær Jensen og fortsætter:

– Vi har prioriteret en meget enkel login-løsning, og vi har haft en konstruktiv dialog med Ældre Sagen og deres medlemmer, som har givet gode input til loginløsningen. Alt fra farvevalg til formuleringer er blevet hørt og vil indgå i den løbende opdatering af løsningen. Vi har også udvidet bemandingen i vores brugerkontakt, så der altid er hjælp at hente, og jeg ved, at også Ældre Sagens mange it-frivillige får en guide til log-in-løsningen.

Maria Luisa Højbjerg, underdirektør i Ældre Sagen, siger:

– Vi sætter stor pris på, at DR har haft fokus på at involvere og udvikle deres løsning i samarbejde med dem, der er mere eller mindre digitalt udfordrede. Det er alfa og omega, at der ikke er nogle, der lades i stikken, når vi i vores samfund udvikler nye digitale løsninger, som har betydning for en bred skare af danskere.

Danskere, der har brug for hjælp, kan ringe til DR Brugerkontakt på telefon 3520 3520 og få hjælp, eller de kan benytte hjælpevideoer og vejledninger, der trin for trin viser, hvordan de skal gøre.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button
Close

Adblocker registreret

Kære besøgende, DIGITALT.TV er et énmandsforetagende, der er afhængigt af reklameindtægter for at kunne fortsætte driften. Jeg beder dig venligst om at deaktivere din Adblocker på denne side. Uden reklameindtægterne har jeg desværre ikke mulighed for at holde siden kørende. På forhånd tak for din forståelse og støtte. Webredaktør Bo Kjærgaard