TV-Nyt

DR2 satire præsenterer

- fire nye satirehold i efteråret og foråret

DR har fokus på ny dansk satire. Med ’DR2 satire præsenterer’ får fire nye satirehold en platform til at præsentere deres bud på satire og komik.

Ensemblesatiren vil på DR2 supplere den aktuelle satire ’Tæt på sandheden’ med Jonatan Spang.

’DR2 satire præsenterer’ sendes første gang torsdag den 8. oktober klokken 21.30 på DR2 og DRTV. Både i efteråret og foråret vil de to hold over seks uger præsentere deres bud på satire.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder
  • EFTERÅR 2020: ’Hvorfor snakker vi ikke om mig’ med Mette Søndergaard og Sofie Jo Kaufmanas. ’Pøllehullet Det brune værtshus’ med Christoffer Prisholm og Kasper Stensgaard.
  • FORÅR 2021: ’Wellington Special’ med Martin Johannes Larsen, Rasmus Wallbridge og Charter McCloskey. ‘En rigtig vejrmand’ med Anders Grau, Lise Baastrup, Troels Malling og Ann Hølund.

Pøllehullet tager dig med en velskænket omgang mørk og absurd satire på det brune værtshus i seks dele. Businessmanden Jens synes ikke, at der bliver hygget nok i sin familie, Sofus har købt en ultra realistisk sexdukke, og den desperate hiphopper prøver at beatboxe sig vej til kærligheden.

Hvorfor snakker vi ikke om mig?’ bestående af Mette Søndergaard og Sofie Jo Kaufmanas er først i rækken af ’DR2 satire præsenterer’. Universet er primært bygget op over autentiske Instagram- og Facebookopslag. Her stilles der skarpt på moderne menneskers behov for at dele alle detaljer om deres liv på de sociale medier.

DR2-vejrmanden Jørgensen, Anders Grau dukkede oprindeligt op i 2017 og forvirrede alle, da han konstant blandede sit privatliv og diverse kritiske betragtninger ind i vejrudsigten. I ’En Rigtig Vejrmand’ har han fået arbejde som vært på en lokalradio, alt imens han kæmper med en midtvejskrise.

Udover de nye satirikere får også et par gamle kendinge plads, når DR2 til jul skruer yderligere op for det satiriske indhold.

Det sker med satireadventskalenderen ’Jul hos Trines mor’. Her kommer man til at se familierelationer med lidt for stramme bånd. Julekalenderen med Lisbeth Wulff og Bodil Jørgensen tager udgangspunkt i ’Mor og Trine’, som man kender dem fra ’Rytteriet’ og sidenhen på P1.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button