DR2 og DR K smelter sammen til et helt nyt DR2

| torsdag 28. mar, 2019 09:09 | 3 Kommentarer

Til næste år kan danskerne se frem til nye tilbud fra DR, mens andre vante kanaler og programmer vil lukke. 2020 er nemlig det år, hvor DR som en konsekvens af den medieaftale, der blev indgået sidste år, for alvor omlægger sine tilbud og kanaler.

Med en markant mindre økonomi i ryggen foretager DR således på samme tid et markant digitalt ryk og neddrosler den kanal-portefølje, danskerne i dag kender på flow-tv og -radio.

I 2020 smelter DR K og DR2 sammen til et helt nyt DR2

Dermed flytter kultur- og historiestoffet over på en af de fremtidige flow-kanaler, det nye DR2. Her får netop de stofområder en central placering og er dermed med til at tegne det nye DR2’s profil. På DR2 bliver der plads til de specialiserede tilbud og programmer for de seere, der er optaget af kultur, historie og samfund – og de bliver placeret i bedste sendetid.

En vej til dette er, at der fremover vil være faste temadage, hvor et stofområde kommer til at sprede sig over mange sendetimer. Eksempelvis kommer der fremover en fast kultur-søndag med timevis af kulturtilbud.

Det er en central ambition for DR at løfte samfund og kultur som stofområder ind i en digital tidsalder og til en yngre målgruppe end dem, som i dag er de primære forbrugere af stoffet på flow-tv.

Mange yngre danskere ejer ikke et tv-apparat og vælger at streame deres tv-indhold. Og de fravælger i høj grad samfunds- og kulturprogrammer og vælger i stedet blandt andet fiktion og virkelighedsnære reportager såsom de velkendte programmer fra DR3.

Derfor lanceres fra 2020 det digitale indholdsunivers DR2+, der primært vil leve på DRTV og samtidig levere programmer til DR2’s nye flade.

– Det vil naturligvis kunne mærkes, når der fra 2020 er både færre kanaler og programmer fra DR. Men med et revitaliseret DR2 vil vi på en ny måde løfte både kultur- og samfundsstoffet, så der også fremover vil være interessant og mangfoldigt indhold til de særligt interesserede, og med det nye DR2+ og det markante digitale ryk, det er en del af, kan vi være med til få samfunds- og kulturstoffet ud til nye generationer, siger mediedirektør Henriette Marienlund fra DR.

DR2+ kommer til at danne rammen for det indhold, som temamæssigt er beslægtet med moderkanalen DR2, men som formidlingsmæssigt skal gå helt nye og eksperimenterende veje for at nå særligt de yngre streamere.

DR er allerede i gang med at udvælge og udvikle indhold til det kommende DR2+.

– Lige nu er vi ved at opfinde formlen, der skal knække koden for at få kultur- og samfundsstoffet ud til yngre streamere. Det er en kode, ingen andrefor alvor har knækket indtil videre. Derfor eksperimenterer vi os også frem blandt andet i samarbejde med de eksterne tv-producenter. DR2+ vil derfor i høj grad være i løbende udvikling, også efter lanceringen i 2020, og vil finde sin form undervejs, siger mediedirektør Henriette Marienlund.


Udfordringen: De yngre streamere forbruger kun i mindre grad kultur- og samfundsstof

Kultur og samfundsstof er centralt for DR som public service-station, men ikke noget som unge streamere i høj grad opsøger on demand – modsat for eksempel mange af DR3’s programmer. Det betyder, at stoffet ikke rammer mange i målgruppen, da mange ikke ejer et tv og ikke ser flow-tv. Der skal udvikles en form til samfund- og kulturindholdet, som gør stoffet appellerende for målgruppen. Det er den opgave det nye DR2+ skal være med til at løse.

Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Del på:

Tags:

Gemt under:: TV-Nyt

3
Kommentarer

for at kommentere
2 Kommentartråde
1 Svar i tråden
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
C. Johansen

Når jeg læser om de kommende planer for DR’s kanaler, bliver jeg mere og mere overbevist om, at man ligeså godt kunne tage skridtet fuldt ud og lukke alle DR’s 6 flow-kanaler. Har DR så enkelte programmer, der skal gøres tilgængelige for mulige interesserede seere, kan programmerne bare lægges op på You-Tube. Det må være den ultimative løsning.

Per M

Så DR er ude på at lave en mindretals kanal? Hvorfor så ikke bare lukke DR2 og DR K helt og holdent? Det ville være hurtigere og med mindre smerter.
Så kan folk nøjes med den gamle DR som almindelig TV kanal som det var før i tiden og vil de så have mere DR, så må de på nettet og streame det.
Dernæst kan de jo så forgribe sig på deres radio kanaler og minimere det til P1, P2 og P3 som det var før i tiden.

mich

Jeg synes det er genialt at lægge dem ammen. 80 % er fow TV er alligevel genudsendelser, nu behøver de kun at genudsende 40 %