TV-Nyt

DR ville spare tekst-tv væk

DR ville gerne nedlægge DR tekst-tv som en del af den spareplan, de blev pålagt tidligere på året. Det viser en aktindsigt mediet Journalisten har fået.

“DR ser gerne, at en kommende medieaftale/public service-kontrakt giver mulighed for, at DR’s tekst-tv nedlægges”, skriver DR i sit notat til Kulturministeriet.

Den aldrende platform er der tilsyneladende ikke længere den store tiltro til hos DR. De skriver også at systemet kører på forældede servere:

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Risikoen for nedbrud er derfor stor og mulighederne for at afhjælpe et eventuelt nedbrud er begrænsede. DR står således over for at skulle afholde en større engangsudgift til udskiftning af den nuværende platform,” skriver DR og senere i notatet:

”En nedlæggelse af DR’s tekst-tv vil således frigøre midler og afværge ellers nødvendige investeringer.”

Lukning af Tekst-TV på DR blev dog ikke en del af slutresultatet i medieforhandlingerne. Særligt Dansk Folkeparti er imod lukning.

“Så længe man har så mange brugere, som man har, og brugerne er relativt glade for det, så synes jeg ikke, der er nogen grund til at svække DR’s mulighed for at levere nyheder og andre offentlige servicemeddelelser ud på denne her måde,” siger Dansk Folkepartis Morten Marinus til Journalisten.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button