TV-Nyt

DR vil vise mere nyt dansk tv denne sommer

I år holder mange ferie i Danmark, og seerne kan glæde sig til en sommer med en lang række af helt ny tv-programmer om især vores danske kultur, musik og historie samt det nære og hjemlige, som optager os netop nu.

Det bliver en sommer med en markant stigning i antallet af nye programserier, og op imod en fordobling i nye programmer på DR1 og DR2. Det er muliggjort, fordi sportssommeren er udskudt til næste år, og samtidig har produktionen af de mange nye programmer kunnet lade sig gøre, fordi DR har samarbejdet med det eksterne marked, der leverer mange af de nye programmer, som kommer på DR denne sommer.

DR1 møder danskerne, hvor de er
De nye programmer på DR1 sikrer både fællesskab, musik, sport samt masser af godt selskab til seerne denne sommer. Det er programmer, der går tæt på danskerne, hvor der er fokus på det nære og hvem vi er, og hvad der optager os netop nu.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Blandt de nye programserier er ’Sommertogtet – lyden af vores land’, hvor vært Troels Lyby stævner ud med det ikoniske træskib ‘Aron af Svendborg’. Med sig har han i hvert program tre af Danmarks største musikalske stjerner. I det første program går sommertoget fra Klintholm til Vordingborg med Mads Langer, Peter Sommer og Lis Sørensen. Undervejs vil stjernerne optræde med nogle af de sange, som har betydet allermest for dem i deres liv, mens der sejles fra havn til havn rundt i hele landet. Det er blot ét af mange nye programmer med den danske musik i fokus denne sommer på DR.

Den seneste tid har mange i Danmark genopdaget hjemlige sysler og er gået til hånde derhjemme med alverdens boligprojekter. I det nye livsstilsprogram ’80 dage til sommerhus’ skal slidte sommerhuse renoveres på 80 dage. Det er en stor opgave, men der er hjælp at hente fra to eksperter, der inspirerer sommerhusejerne til kreative løsninger – men også hele Danmark, hvor mange i år har udsigt til en rigtig gør-det-selv-ferie rundt i sommerlandet.

Den danske kultur er også i centrum, når vi i ’Mesterlære’ kommer i lære hos forfatteren Bjarne Reuter, kokken Rasmus Kofoed, billedkunstneren Michael Kvium, tøjdesigneren Naja Munthe, skuespilleren Paprika Steen og musikeren Tim Christensen, som lærer fra sig og viser os de tips og tricks, der har ført dem helt til tops indenfor hver deres felt.

Derudover er der masser af godt selskab i vente med både med Anne og Anders, der vender hjem, Peter Geisling i ’Lægens bord undersøger’, og et godt grin med Lisbet Dahl, Ulf Pilgaard og resten af holdet fra Cirkusrevyen, som hen over sommeren tager den aktuelle uge under kærlig behandling i ’Revy på afstand’.

Savner du sportssommeren, så kan du alligevel se frem til en omgang sport med ’Danish Dynamite – legenden om de bedste’ om det landshold, der vandt fodboldhjerter i hele verden og ’I olympisk praktik’, hvor de to tidligere OL-medaljevindere, Rikke Hørlykke og Mark O. Madsen, tager rundt i landet og besøger seks af de største danske olympiske guldhåb for at lære om dem og deres sport, både som kollegaer og som fans.

Spritny specialiserede kultur på DR2
På DR2 er den specialiserede kultur og historie omdrejningspunkt i en række af sommerens nye tv-programmer.

Man kan for eksempel se historieserien om store historiske begivenheder på små danske øer i programmet ’Små øer, store historier’ med Rane Willerslev og Christina Vorre, der fortæller danmarkshistorie fra en anden og overraskende kant.

Den nye programserie ’Kære Tove’ går igennem de 20 år, hvor Tove Ditlevsen var brevkasseredaktør på Familie Journal. Der bliver tegnet et portræt af tiden via eksperter, arkiv og de kvinder, der skrev til Tove Ditlevsen. I et andet historieprogram har Camilla af Rosenborg arvet en samling breve fra sin oldefar Kong Christian X, skrevet til ham fra fattige danskere, som beder ham om hjælp. Nu vil hun undersøge, hvem de danskere var, og hvordan det går med deres slægt i dag – 122 år senere.

Asger Juul og Lone Simonsen går på jagt efter Danmarks glemte dræbersygdomme og sætter corona i historisk perspektiv i serien ’Mysterierne om Danmarks dræbersygdomme’. Her undersøger de for eksempel, om en ko på en mark et sted i Østen kan værre skyld i, at over 1 millioner mennesker dør på verdens plan i 1890’erne, og andre lignende historiske dræbersygdomme komme under deres kyndige lup.

I det nye kulturprogram ’ArtyFarty’ med Oliver Zahle og Zissel Kjertum-Mohr, vil de to værter behandle den kultur, vi går glip af denne sommer. ’ArtyFarty’ er fascinerende, sjov og grænsende til manisk nørdet i sin tilgang til blandt andet kunst, teater og litteratur, når hvert program går i dybden med et kendt kulturemne eller- fænomen. I et andet, nyt kulturprogram ‘Kunstnerkollonien i Skagen‘ bliver seks af Danmarks største billedkunstnere stillet den udfordring at tage til Skagen og bo sammen i nogle uger i kunstnerkoloni og hver især skabe deres helt eget Skagensværk.

Derudover er vi på DR2 også i godt selskab med Melvin Kakooza og Christine Feldthaus, når de tager på tur rundt i landet og besøger fire danske luksushoteller, og vi kommer i læsehjørnet med Maria Månson i ’Bøger, der gør en forskel’, hvor hun møder nogle af de mest populære danske forfattere lige nu, og giver nye litterære vinkler på deres romaner.

I midten af juni præsenterede DR ’Musiksommer 2020’, hvor der er masser af musik på tværs af DR’s platforme hele sommeren. DR2 sender blandt andet fire programmer med fokus på en del af den genremusik, vi i år må undvære på de danske festivaler. Det gælder både elektronisk musik, folk, heavymetal og jazz. Derudover kan seerne også opleve Roskilde Festival og SmukFest, når DR i samarbejde med de to aflyste festivaler, sender ’Roskilde Festival 2020 live på DR2’ og ’Smukfest 2020 live på DR2’ i de weekender, hvor festivalerne skulle have været afholdt.

Dansk filmfestival på DR
Over de nyproducerede tv-programmer kan man også se frem til en lang række af danskproducerede film på plakaten denne sommer. Det sker blandt andet med en række Susanne Bier-film her i uge 26, hvor DR2 også sender ’DR2 bringer Bier ud’. I denne uge anbefaler Avaz-brødrene deres yndlings Bier-film, Maria Månson viser klip med Susanne Bier fra hendes interview i Filmselskabet, og Susanne Bier selv anbefaler en række af sine egne film og favoritter.

Man kan hen over sommeren blandt andet glæde sig til at se ’Elsker dig for evigt’, ’Efter brylluppet’, ’Hævnen’, ’Brødre’ og ’En chance til’, og derudover også de danskproducerede film ’Breaking the Waves’, ’Dancer in the Dark’, ’Drømmen’, ’De Største Helte’, ’Små ulykker’ og ’Den skyldige’, som sendes på henholdsvis DR1 og DR2 samt på DRTV.

Udover programmer på DR1 og DR2 kan man naturligvis tilgå alt DR’s øvrige indhold på DRTV.

Dansk tv, der taler ind i tiden
– Vi har på alle mulige måder stået i en ekstraordinær situation, og jeg er derfor ekstra stolt over og glad for at, at vi nu kan præsentere en sommer spækket med nyt, dansk indhold leveret af både interne og eksterne producenter. Det har den klare fordel, at programmerne er levende, vitale og taler direkte ind i tiden, og hvad der optager os danskere netop nu. Der er både programmer, der samler de mange, og noget til de særligt interesseret, når vi hen over sommeren kommer ud i hjørnerne af både vores kultur og land, og samtidig skaber større fællesskaber for alle, siger Henriette Marielund, der er mediedirektør i DR.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button