TV-Nyt

DR udvider paletten af programmer, der bliver synstolket

I år får blinde og svagsynede bedre mulighed for at følge med i, hvad der bliver kreeret af flotte kager i ’Den Store Bagedyst’, og hvordan det går parrene i DR1’s nye sæson af ’Gift ved første blik’.

DR udvider nemlig paletten af programmer, som bliver synstolket, og de to ovennævnte programserier er blandt dem, der fremover også bliver det. Synstolkning er en tjeneste for blinde og synshandicappede, hvor en tolk beskriver, hvad der sker i billedet, så de også kan få det hele med.

Den nye sæson af ’Gift ved første blik’ – med synstolkning – har premiere torsdag den 22. august på DR1, mens ’Den Store Bagedyst’ kommer på skærmen senere på året.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

DR viste sit første program – nemlig dramaserien ’Sommer’ – med synstolkning i 2008, og sidste år blev det til i alt 82 timers nyproduceret fjernsyn med det særlige lydspor til.

– Vi vil gerne øge variationen i de programmer, som DR tilbyder synstolkning på. Gennem flere år har det især været dramaserier, udvalgte dokumentarer, julekalendere, direkte underholdningsprogrammer og store begivenheder i kongehuset, som er blevet synstolket. Nu udvider vi paletten, så DR også synstolker nogle af de store programformater, som rigtig mange taler om, og som samler folk på tværs af alder og bopæl, siger projektleder Marie Junge Ernst fra DR Tilgængelighed.

En del af den fælles samtale

Hun tilføjer, at DR gerne vil kunne have et så bredt synstolkningstilbud som muligt til blinde og svagsynede.

– Alle skal gerne have muligheden for at være en del af den fælles samtale. Derfor overvejer DR også hele tiden, om paletten af tilbud er den rette, forklarer Marie Junge Ernst.

Resten af året bliver også en stribe andre DR-programmer synstolket. Det gælder for eksempel den nye sæson af underholdningsprogrammerne ’Alle mod 1’ med Mads Steffensen og Joakim Ingversen som værter med start fredag den 16. august, efterårets nye DR1-dramaserie ’Fred til lands’, årets DR1-julekalender ’Julestjerner’ og den kommende serie om Kong Frederik den 9.

Man kan typisk se et program med synstolkning på DR1’s tvillingkanal, DR1 Syn, når det bliver sendt, og bagefter ligger det så på DRTV i en udgave med synstolkning, så man kan se det, når det passer én.

EKSEMPLER PÅ PROGRAMMER, DR SYNSTOLKER RESTEN AF ÅRET

* ’Den Store Bagedyst’
* ‘Gift ved første blik’
* Fredagsunderholdningen ’Alle mod 1’
* Flere dokumentarer, blandt andre Per Wennicks ’En stille forsvinden’
* Dramaserien ’Fred til lands’
* DR1-julekalenderen ’Julestjerner’
* Den dramadokumentariske, historiske serie om Frederik IX


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button