Branche-Nyt

DR udgiver radio-app med nye funktioner

DR radio appDR er klar med en helt ny radio-app, som gør det lettere og mere inspirerende at lytte til radio on demand. Dermed får lytterne mulighed for at have en radio med i lommen med radioindhold, der rummer alt fra live-programmer som ’Go’Morgen P3’ til seneste afsnit af podcasten ’Dobbeltmordet’.

”Ligesom vi streamer tv-programmer tidsforskudt i stor stil, er der flere og flere, der lytter til radio, når de vil, og hvor de vil. I den nye app stimulerer og understøtter vi i endnu højere grad den tidsforskudte lytning med nye funktioner, der imødekommer brugernes behov. Derudover kan man selvfølgelig høre DRs otte radiokanaler live på app’en,” siger Gustav Lützhøft, der er radiochef i DR.

Gå på opdagelse i programmer

I den nye radio-app introduceres lytterne til både nye og populære programmer, men også til anbefalinger, hvor man kan opdage programmer, man ikke har hørt før – herunder et voksende antal radioprogrammer produceret specielt til tidsforskudt lytning.

”Der er en analogi til bladkiosken, hvor man egentlig kommer ned efter dagens avis, men lige lader sig inspirere og tager et magasin med. Hvis man eksempelvis altid lytter til P1, så kan man i den nye radio-app også falde over et program fra eksempelvis P8 Jazz. Det er nemlig vores ambition at præsentere bredden i DRs radiotilbud langt bedre, end vi har gjort tidligere. Vi vil inspirere lytterne til at høre nye spændende programmer. Programmer, de ikke ville møde på den sædvanlige kanal på køkkenradioen,” siger Gustav Lützhøft.

Samarbejde med NRK

Den nye radio-app er udviklet i samarbejde med Norges nationale public service-selskab, NRK, og sammen med NRK videreudvikler DR på appen, så man i løbet af 2017 kommer med opdateringer, der vil gøre produktet endnu mere inspirerende og ikke mindst personligt.

”Det har været givende for os at vende vores tanker med en anden public service broadcaster. Sammen har vi udviklet et radioprodukt, som både er lækkert at bruge, men også efter vores bedste overbevisning er en investering i fremtidens radio,” siger Gustav Lützhøft.

I de kommende opdateringer af app’en vil der komme flere indgange til DRs omfangsrige radioindhold blandt andet med tematisere indhold og tilbud med afsæt i de forskellige situationer, som radioen indgår i dagligt eller ud fra de behov og interesser, som lytteren har.

DRs nye radio-app ’DR Radio’ kan hentes, der hvor du normalt henter apps til din Android eller Apple telefon. DRs radiotilbud er i øvrigt tilgængelig på dr.dk/radio på computer og for brugere af andre typer af smartphones.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button