TV-Nyt

DR Temalørdag om motorsportens Jason Watt, Jan Magnussen og Tom Kristensen

DR2 har 2. april dokumentarfilm om tre af Danmarks allerstørste racerkørere fra den gyldne motorsportsgeneration. Filmen, der er redigeret og tilrettelagt af to kvinder, viser, at motorsport er meget andet end benzin og rå motorkraft.

I Rivaler på racerbanen fortæller de tre store personligheder, Jason Watt, Jan Magnussen og Tom Kristensen, for første gang om den lange rejse fra gokarten til de største sejre – om deres venskab og indbyrdes rivalisering.

Jason Watt, Jan Magnussen og Tom Kristensen var den gyldne trio, der kørte motorsporten direkte ind i danskernes hjerter. De begyndte karrieren på samme tid, de er jævnaldrende, ekstremt talentfulde og superambitiøse.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Dokumentaren handler om de tre racerkøreres indbyrdes konkurrence, men især om deres gensidige respekt – og de benzinduftende vinderinstinkter, der er gået i arv gennem generationer. Tom Kristensen blev født på en tankstation og så sin far som verdens bedste racerkører. Jan Magnussen havde altid sin storebror ved sin side som mekaniker og mentor, og Jason Watt kan i dag opleve sønnen Noah køre i sine hjulspor med mindst lige så meget talent i blodet.

Undervejs vises der klip fra legendariske racerløb og smalfilmsoptagelser fra de uskyldige ungdomsår med olie på fingrene. Der fortælles røverhistorier fra værkstedet og genoplives dramatiske minutter på asfalten. Ikke mindst Jason Watts motorcykelulykke i 1999, som bremsede hans lovende karriere og påvirkede vennerne Magnussen og Kristensen dybt.

Kilde: DR presse


I samme kategori

Back to top button