TV-Nyt

DR præsenterer forårets højdepunkter – Stor oversigt

Mad og måltider. Valg. Kultur i bedste sendetid. Digital dannelse for børn. Og stærke dokumentarer.

Det er blot nogle af overskrifterne på det indhold, der venter seerne i foråret på DR’s kanaler og streamingplatformen DRTV.

En lang række programmer og deres værter blev præsenteret på et pressemøde i studie 5 i DR Byen onsdag formiddag.

Blandt forårets højdepunkter er:

Tema på tværs af kanaler med fokus på mad og måltider, og hvad de betyder for fællesskaber og familier, herunder det nye program ’Maddysten’.

Valg til Folketinget samt Europa-Parlamentet, blandt andet satsningen ’Uenige sammen’, som bringer danskerne sammen i valgkampen på en ny måde.

En lang række nye danske dokumentarer, som også vil kunne streames på DRTV som del af den faste publicering af dokumentarer om mandagen.

På DR Ultra er der i dette forår fokus på digital dannelse, blandt andet gennem tema i det populære Ultranyt.

Kulturprogrammer i primetime på DR1, blandt andet det nye program om design ’Den nye klassiker’.

En række nye værter blev præsenteret på pressemødet, herunder:

Huxi Bach bliver vært på det nye program ’Ugen plus det løse’ på DR2.

Mette Bluhme Rieck bliver vært på ’Den nye klassiker’ på DR1.

Sara Bro styrer et nyt talkshow på DR2.

Henriette Marienlund, der er mediedirektør i DR, siger om forårets tv-tilbud:

– Vi glæder os til at præsentere en bred vifte af programmer til danskerne, der dækker hele livet lige fra hverdag til fest. Altid med sigte på at levere kvalitet – og altid med noget på hjerte.

Mere om de nye programmer herunder:

Maddysten DR1
Fotograf: Carsten Mol

Maddysten

Danmarks bedste madfamilie skal findes blandt otte vidt forskellige, men alle dybt passionerede familier, der elsker at lave – og spise – mad sammen. En nedlagt togfabrik i Randers danner rammen om dysten, hvor dommerne Louisa Lorang, Timm Vladimir og Dak Wichangoen hver uge bestemmer, hvem der skal fortsætte i programmet og hvem, der skal sendes hjem. Familierne dyster både i basale færdigheder i køkkenet, men først og fremmest skal de blære sig med deres særlige bud på kendte og populære retter. I løbet af konkurrencen står den både på særlige familielivretter, streetfood og veganermad.

Smagen af Danmark

Smagen af Danmark (arbejdstitel)

Overalt i Danmarks landskab findes naturens egne spiselige råvarer. Vi er et lille land med stor forskellighed i flora og fauna fra egn til egn. Morten og Thomas rejser ud i landet og tilbage i historien, for i hvert afsnit at skabe et måltid baseret på den mad vi selv kan finde i landskabet – på jorden og i havet. Det er sundt – både for sjælen, kroppen og miljøet.

Jeg hader min krop DR1

Jeg hader min krop

I en ny programserie følger DR seks unge mennesker, der kæmper med kropsskam. De har prøvet det meste for at få det bedre, men intet har hjulpet. Derfor har de sagt ja til at gennemgå en række simple øvelser – både sammen og hver for sig – som skal hjælpe dem til at acceptere sig selv og deres kroppe, som de er. Den sidste fælles øvelse er den ultimative test på, hvor meget de seks unge har rykket sig fra eksperimentets start.

Fede Forhold DR1Fede Forhold

Kan et presset parforhold med ekstra kilo på sidebenene blive til et nyforelsket forhold? Og kan et nærmest dødt sexliv bringes til live igen? Kan skilsmissen undgås, hvis man lever sundere og ikke bare lader stå til med slikskålen i sofaen? Det undersøger DR, når tre par ændrer livsstil i otte måneder. De skal leve sundere, ændre deres kost, motionere, de skal i parterapi, coachforløb og gennemgå forskellige videnskabelige forsøg.

TyrkersvinTyrkersvin

Den tyrkiske kok og entreprenør Umut er i fuld gang med at opbygge et restaurant- pølsevogn- og bodega-imperium i København. Den danske gris kan gøre Umut til en rig og stor mand – men hans drive er ikke uden omkostninger. Han har vendt store dele af sin familie ryggen og nægter at følge råd fra forældrene. Så selvom Umut umiddelbart er en succes og er ved at bygge et imperium, kan det koste ham familien og forbindelsen til hans kulturelle baggrund.

Danmarks næste klassiker

Danmarks næste klassiker

Danmark har en stolt tradition med møbeldesign, hvor tidløse klassikere pryder mange danske hjem. Den mest solgte stol menes fortsat at være Børge Mogensens ’Folkestol’. Men alle de gamle mestre er væk, så nu giver DR1 danskerne mulighed for at få øjnene op for nye, danske designmøbler, der forhåbentlig kan skrive sig ind i dansk designhistorie. Seks helt forskellige designere får muligheden for at udvikle og designe møbler, der skal pryde forskellige steder i Danmark – og som måske kan blive Danmarks næste klassiker.

Forsvundne arvinger – sæson 3

Vært Mette Frisk går på jagt efter mennesker, der ikke aner, at de er arvinger. Det handler ikke kun om penge – men også om store hemmeligheder, som kommer frem i lyset og ukendte familiemedlemmer dukker op.

Rigtige mænd - nu med damerRigtige Mænd – nu med damer

De rigtige mænd er tilbage – men ikke som det plejer at være. Denne gang får konerne ikke lov at sidde på sidelinjen og kommandere. De skal også selv udfordres og overvinde sig selv ved den store afsluttende dyst, hvor deres mænd skal kæmpe mod rigtige mænd fra hele Danmark. Men kan de fire nye Rigtige Mænd overhovedet finde ud af at samarbejde – både med hinanden og med konerne, når de kommer på deres livs prøvelser?

Ugen plus det løse

Hver søndag runder Huxi Bach skarpe, satiriske hjørner i ugen, du netop har kæmpet dig igennem. Han stikker kniven dybt ind et af de steder, hvor det gør rigtigt ondt, og kører en fjer henover der, hvor det kilder allermest. Han kigger både på hvad der fylder i medierne og i dit hoved. Du får det store overblik set fra Huxis helikopter, og de små detaljer du måske har overset i nyhedsstrømmen. Ugen rundes af med en gæst, der sætter musik og ord på.

Sex med Maja DR3

Sex med Maja

Maja Malou Lyse er besat af sex. Både den sex hun har med sig selv og med andre, men også æstetisk, kulturelt, historisk og følelsesmæssigt. Desværre kan hun også mærke, at vi ikke er så seksuelt frigjorte, som hun synes, vi burde være i 2019. Hun har oplevet at blive udskammet for at vise sig nøgen på nettet, hun har følt sig forkert og utilstrækkelig i forhold til den sexpositive debat, og hun har haft kæmpe problemer med at komme sig over et seksuelt overgreb, der har rykket ved hendes selvforståelse. Derfor vil Maja bruge sine egne erfaringer som drivkraft til at undersøge de kulturelle, historiske, samfundsmæssige og mennskelige historier bag debatten om kvinders seksualitet og krop, mens hun samtidig bearbejder sine personlige følelser og issues omkring emnet.

Kommer på DR3.

Det politiske Talkshow

Politisk talkshow, der går bag om de vigtigste politiske begivenheder fra ugen, der er gået. Mette Vibe Utzon inviterer tre hovedpersoner fra Christiansborg indenfor og taler med dem om ugens udfordringer, sejre og nederlag og tager os med helt ind i maskinrummet. Det er politisk fyraften med god stemning og tid til det personlige, reflekterede svar.

Danske Mord

Hvert år bliver der begået omkring 50 mord i Danmark, og de fleste bliver opklaret inden for ganske kort tid. Oftest er opklaringen forholdsvis simpel for politiet, da de fleste mord bliver begået af en person fra nære relationer. Men nogle gange står politiet fanget i en opklaringsmæssig blindgyde, hvor vejen til gerningsmanden er fyldt med benspænd, vildspor og manglende beviser. Og de sager kan vare flere år om at blive opklaret – lige indtil at teknikken, tilfældet, ihærdigt arbejde eller nye sammenhænge kan flytte sagsmappen fra uopklaret til opklaret. DR giver et fascinerende indblik i politiets arbejde, når vi følger opklaringen af seks af de mest komplicerede drabssager i nyere tid.

Kommer på DRK

Fantastiske Forvandlinger – sæson 3

Tag med arkitekt og designer Ane Cortzen, når hun besøger nogle af verdens mest fantastiske arkitektoniske forvandlinger.

Ranes Museum sæson 2

Ranes Museum – sæson 2

Der er krise på museet og Rane står foran sit livs største professionelle udfordring, og det er nu hans store visioner som leder, skal stå sin prøve. I den nye sæson går fortællingen et spadestik dybere om en af Danmarks mest visionære og alternative erhvervs- og kulturledere Rane Willerslev, der igen lukker op for sine inderste tanker og bekymringer. Museet skal på ret køl, for krisen er større end frygtet.

SorggruppenSorggruppen (arbejdstitel)

De har alle mistet, men håbet lever. I sorggruppen “Skyggebørn” i Aalborg finder børn og unge, der har været ude for de største tragedier, sammen. Her deler de deres inderste tanker om al den angst, sorg og bekymring, der følger i kølvandet på dødsfald eller alvorlig sygdom i familien. Tanker og følelser, som ikke engang deres nære pårørende kender til, åbner de op for i sorggruppen. Vi får et hudløst ærligt indblik i børnenes liv – og i de forfærdelige tragedier, som de forsøger at klare sig igennem.

Peitersen og Felthaus – sæson 2

Erik og Christine rejser til Peru, Kirgisistan, Bangladesh, Zanzibar og Iran for at blive klogere på livet i lande langt fra Danmark. De besøger lokale folk, arbejdspladser og oplever landenes særlige traditioner for at få et indblik i, hvordan hverdagen folder sig ud hos fattige, rige og mellemklassen. Livsvilkårene i landene giver stof til eftertanke, og Erik og Christines refleksioner over forskelligheder og ligheder til det danske er mange.

Barndom på Bistand – sæson 4

DR2 har gennem tre år fulgt en række børn, hvis mødre er på kontanthjælp. Vi skildrer, gennem børnene, hvad det vil sige at vokse op uden en far, og med en mor på kontanthjælp samt kommunen som en fast del af familien.

Talkshow med Sara Bro

Et lille hold gæster er inviteret ind i Sara Bro’s univers, hvor hendes nysgerrighed, ligefremhed og ærlige facon danner rammen for historierne og gæsterne. Hver uge ser Sara på store historier for samfund og kultur med helt overraskende vinkler og underholdene samtaler

Rugemor

I tre programmer følger vi danske rugemødre og de forældrepar, der skal modtage babyerne, så snart de bliver født. Det bliver til en følelsesmæssig rutchebanetur med glæder, frustrationer og konsekvenser, der ikke var til at forudse, dengang deres jagt på at få et barn gik ind. Mens videnskaben, globaliseringen og den teknologiske udvikling skaber nye muligheder for at barnløse kan blive forældre, sætter den danske lovgivning langt hen ad vejen en stopper for det og det sender hver år danske par i armene på en ureguleret industri, der kan give børn og forældre en svær start på familielivet.

Coster-Waldau på Grønland (arbejdstitel)

Grønland er bygget på fangertraditioner og en tæt pagt mellem mennesker og natur. Men kan den tilgang til tilværelsen bruges til noget i 2018? Vi hører mest om isen, der smelter, den mineralholdige undergrund sat til salg og om socialt svigt og misbrug. Men hvem er menneskene bag det dårlige rygte, og hvad gør grønlænderne selv for at løse deres udfordringer?

Arktisk Kommando (Arbjedstitel)

I februar 2016 kommer en canadisk trawler i havsnød i hårdt vejr i Davis Strædet. Arktisk Kommando sender inspektionsskibet Knud Rasmussen afsted til det, der viser sig at blive en livsfarlig og dramatisk redningsaktion. Jonas og Jonas gennemfører forskolen og bliver ansat i slædepatruljen Sirius, mens Kasper og Johannes bliver ansat som stationsspecialister. Deres drøm er gået i opfyldelse, og forude venter en 26 måneders udstationering i Nordøstgrønland.

Klikerne (arbejdtitel)

DR3’s nye dokumentarserie er et tidsbillede på dét at være ung og gå i gymnasiet anno 2019. Vi møder 15 unge mennesker og hver deres klike på Frederiksborg Gymnasium i Hillerød. Vi følger dem i deres forsøg på at leve op til de sociale spilleregler, skolepres, forældrenes forventninger og på samme tid passe på sig selv i de skrøbelige relationer. Hvem kan du stole på? Hvem kan du dele dine inderste følelser med? Og bliver du inviteret med til den begivenhed på Facebook, som du kan se alle de populære på skolen skal med til?

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button