TV-Nyt

DR og TV 2 viser Fodbold EM 2016

Fodbold EM 2016DR og TV 2 har netop indgået en aftale med det europæiske fodboldforbund UEFA om rettighederne til EM-slutrunden i sommeren 2016. Rettighederne omfatter både tv, radio, mobil, internet og on demand-streaming.

Kvalifikationskampene har SBS Discovery rettighederne til, men seerne er altså sikret fodbold på de store public service-kanaler, når der i juni og juli 2016 bliver fløjtet op til EM slutrunden i Frankrig. De to stationer vil således – ligesom ved EM i fodbold i 2012 – deles om rettighederne til EM- slutrunden i sommeren 2016.

Hvor der for to år siden i Polen og Ukraine var 16 deltagende hold og 32 kampe, er der i 2016 i Frankrig 24 hold og 51 kampe, og de vil alle kunne ses hos enten DR eller TV 2. Det danske landshold står stærkt til at kvalificere sig, men det afgøres først endeligt i løbet af 2015.

– EM i fodbold er en af de største og vigtigste sportsbegivenheder. Vi er meget glade for at kunne give hele befolkningen chancen for følge den på public service-TV. DR og TV 2 har i forvejen også i fællesskab sikret sig rettighederne til VM såvel i 2018 som i 2022, så de to stationers seere er godt stillet i forhold til de store fodboldslutrunder i de kommende år, siger DRs mediedirektør, Gitte Rabøl.

– Fodboldrettighederne er – ligesom håndboldrettighederne – meget vigtige både for TV 2 og for vores seere, og derfor er jeg meget glad for, at vi kan føje endnu en vigtig slutrunde til listen over store sportsbegivenheder, der kan ses på TV 2. Vi glæder os til at folde EM ud til danskerne på
alle vores platforme, og så håber vi selvfølgelig, at Danmark kvalificerer sig til EM 2016, så festen bliver endnu sjovere, siger TV 2s programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen.

I sidste uge kunne TV 2 og DR også offentliggøre, at de deler rettighederne til de kommende VM-slutrunder i håndbold for herrer og damer i både 2015 og 2017. Dermed har hele befolkningen mulighed for at følge de største kampe inden for to af landets mest populære sportsgrene et godt
stykke ud i fremtiden.

Kilde: TV 2 presse

I samme kategori

Back to top button