Streamingnyt

DR Minisjang – nyt børnetilbud for de 1-3-årige

DR har i dag præsenteret det helt nye børnetilbud DR Minisjang for de 1-3-årige. Det er et småbørnstilbud, som alle forældre kan tilvælge fra april 2021. Minisjang bliver et selvstændig og afgrænset univers på DR’s streamingtilbud DRTV, og derudover også som en selvstændig app. Det betyder, at DR nu følger barnet hele vejen og har målrettet indhold og skræddersyede tilbud til tre forskellige målgrupper af børn fra 1-14 år.

Omkring halvdelen af danske børn under tre år streamer ugentligt indhold fra blandt andre DR og Youtube. Derfor vil DR med Minisjang give småbørnsforældrene et alternativ, som de kan vælge til, når de gerne vil have et sikkert, dansk kvalitetstilbud.

– Det er vigtigt, når vi nu ved, at de yngste børn har et stort medieforbrug, at vi sikrer et public service-tilbud, der er specifikt målrettet dem. Vores særkende og berettigelse i markedet er, at vi vil være dem, der kender danske børn bedst. Ikke kun som en algoritme i en international streamingtjeneste, men hele barnet og barndommen anno 2020. Derfor har vi også med hjælp fra blandt andre en kognitiv psykolog udviklet Minisjangs univers, figurer og indhold, så det tager højde for børnenes udvikling. For os er det nemlig ikke vigtigt, hvor meget de ser – det afgørende er, hvad de ser. Derfor glæder det mig, at landets småbørnsforældre fra næste år kan vælge et alternativ til de kommercielle tilbud – med indhold, der tager afsæt i DR’s værdier og både nostalgiske og nye produktioner, siger Morten Skov Hansen, der er chef for DR’s børnebrands.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Andre børne-tv nyheder fra DR

Kaj og Andrea har 50-års jubilæum næste år, og i den anledning vender det originale hold retur.

De to legendariske og højtelskede figurer skal lave nyt indhold til Ramasjang, hvor de vil være præcis lige så legende, musikalske, fantasifulde og nysgerrige, som både børn og voksne kender og elsker dem.

Det kan vække noget helt særligt, når man hører Kaj og Andrea synge duet, som de fleste i dette land kan synge med på – uanset alder. Og nu kommer der endnu mere leg, sang og musik, når Kaj og Andrea vender tilbage for at skabe et sjovt og fantasifuldt univers til alle i børnehaven og den lille skolegård.

Tidligere i år sendte DR sin hidtil største animationsserie i udbud blandt landets private animationsproducenter. Det er første gang, DR er gået så ambitiøst ind i et samarbejde med den danske animationsbranche. Blandt rigtig mange imponerende bud er vinderen Sparre Productions animationsserie ’Team Nugget’. Det er ny, dansk original animationsserie, som nu går i produktion.

Men DR er også på vej med endnu mere animation i fremtiden. DR’s indhold tager afsæt i dansk kultur, og blandt de kommende animationssatsninger er den danske tegner Jakob Martin Strids ’Lille Frø’, som bliver en helt ny klassiker på DR Ramasjang. Strids tegninger er en dansk klassiker, som mange børn og forældre kender og holder meget af, og det vækker DR til live i helt ny og original animation, som er planlagt til at komme sidst på året.

Kilde: DR presse

SkyShowtime 39 kr Annonce

I samme kategori

Back to top button