DR lukker flere programmer

| tirsdag 18. sep, 2018 15:09 | opdateret 18. sep, 2018 kl. 15:45 | 1 kommentar
DR besparelser indholdskategorier

Foto: DR Grafik

Som vi tidligere har beskrevet så kommer besparelserne hos DR til at betyde kanalsammenlægninger og flow tv kanallukninger. Også på selve programdelen hos DR sker der markante ændringer. Nedenfor kan du se, hvad DR har meldt ud indtil videre.

Nyheder og magasinprogrammer lukkes

På nyhedsfronten så droppes de korte TV Aviser klokken 17.50 og 19.55 fra 2020. TV-Avisen 21.30 flyttes fra 2020 frem til klokken 21. Nyhedsprogrammet DR 2 Dagen, der sender hverdage fra 17 til 18.30, lukker allerede til nytår.

Fra nytår er det slut med “Sundhedsmagasinet”,  “Kulturmagasinet Gejst” og det politiske magasin “Langt fra Borgen”.

Slut med daglige sportsnyheder

DR Sporten mærker også markant nedskæringerne, hvilket betyder at de daglige sportsnyheder på tv udgår fra 2019.

Når DR’s nuværende rettigheder til Tour de France udløber ved udgangen af 2019, bliver de ikke forlænget, så det er fra 2020 slut med Aftentour på DR1. Rettighederne til Champions League i håndbold bliver heller ikke forlænget, når de udløber i 2020.

Mindre livsstil og udenlandsk fiktion

Livsstilsprogrammerne “Antikduellen” og “Guld i købstæderne” bliver ikke produceret mere efter 2018. DR melder også at der vil komme markant mindre udenlandsk fiktion på DR’s kanaler. DR’s generalsekretær nævnte konkret, at serien “Family Guy” ikke længere skal sendes. DR vil desuden lukke mindst en underholdningsserie om året fra 2020.

Der er enkelte områder der holdes fri for sparekniven. Det gælder DR’s tv-drama, indhold til små børn, dokumentar samt kor og orkestre fri af besparelser.  Den regionale dækning styrkes ligefrem, lyder udmeldingen.

Del på:

Tags:

Gemt under:: TV-Nyt

1
Kommentarer

Please Login to comment
1 Kommentar tråde
0 Tråd svar
0 Følgere
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Kommentar forfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Giv mig besked
Niels Petersen

Det der ses mest af beskæres mest, find jer et godt sted og dø, i vil næppe blive savnet.