Branche-Nyt

DR har fundet ny dramachef

Det bliver en af dansk tv-dramatiks yngre, erfarne producenter – den 39-årige Christian Rank, der fra den 1. februar 2018 bliver ny dramachef i DR. Christian Rank er uddannet filmproducer fra Den Danske Filmskole i 2005, og siden da har han primært arbejdet med produktion af tv-serier.

Christian Rank kommer til DR fra en stilling som executive producer hos TV 2 Fiktion, hvor han de seneste tre år blandt andet har arbejdet med serierne ’Rita’ og ’Norskov’. DR er dog bestemt ikke en ukendt størrelse for Christian Rank, da han var producent på to af DRs store dramaserier – nemlig sæson 1 af ’Arvingerne’ og sæson 1 og 2 af ’Lykke’ – fra 2010 til 2014.

”DRs dramaserier er en hjørnesten i DRs public service-tilbud. De danske dramaserier har gennem de seneste mange år været i stand til at samle befolkningen om store historier om os selv og den tid, vi lever i, og jeg glæder mig til, at Christian Rank skal bygge videre på succesen, men også videreudvikle DRs stærke danske fiktionstilbud til en ny tid,” siger DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Hun tilføjer, at Christian Rank kommer med stor viden om produktion af tv-serier og om branchen, også uden for DR.

”Samtidig kender han DR Drama godt. Han repræsenterer nye kræfter, som både vil sætte en ny retning for DR Drama og vil kunne videreføre, hvad DR Drama er god til og har høstet så stor anerkendelse for både i Danmark og i udlandet,” siger Tine Smedegaard Andersen.

Originale og vedkommende fiktionsfortællinger
Selv siger Christian Rank om det nye job:

”I en tid, hvor vi oplever en eksplosion i mængden af tv-serier fra både ind- og udland, er det væsentligere end nogensinde før at sikre, at DR fortsat kan bidrage med originale og vedkommende fiktionsfortællinger, der spejler og diskuterer vores fælles liv og samfund på relevant og underholdende vis. Jeg har stor respekt for DR Dramas hidtidige succeser, og jeg er samtidig meget bevidst om, at det er nødvendigt at tænke i nye muligheder og løsninger, for at DR fortsat kan levere markante og relevante fortællinger til et bredt publikum. Mit første fokus bliver at få skabt en ny stærk organisation i DR Drama, der skal deltage i udviklingen og produktionen af DRs fremtidige dramaserier.”

Christian Rank afløser Piv Bernth, der har været DRs dramachef siden 2012, og som 1. december startede et nyt produktionsselskab efter cirka 30 års tilknytning til DR som freelance-instruktør, producent og dramachef.

Den faste stab i DRs dramaafdeling består af 25 personer, der på hver dramaproduktion samarbejder med en lang række eksterne aktører, fra produktionsselskaber til skuespillere, manuskriptforfattere, klippere og instruktører.

Udover at have succes på de danske tv-skærme er nogle af de mest populære DR-dramaserier blevet vist i op imod 150 lande verden over. Det internationale gennembrud for DRs drama kom i 2002, hvor serien ’Rejseholdet’ modtog en Emmy, og den blev fulgt op allerede året efter, da ’Nikolaj og Julie’ fik en Emmy.

DR er blevet nomineret 22 gange til tv-branchens svar på en Oscar og har fire gange modtaget en Emmy i dramakategorien. Udover ’Rejseholdet’ og ’Nikolaj og Julie’ modtog dramaserien ’Ørnen’ også en i 2005, ligesom ’Livvagterne’ fik det i 2009. Derudover modtog DR også en Emmy i miniserie-kategorien for ‘Unge Andersen’ i 2005, og sidste år fik DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn – på DRs vegne – en ’Emmy Directorate Award’ ”for vedholdende at have bidraget til udviklingen af original tv-dramatik”, som det hed.

Kilde: DR

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button