DR gør HbbTV-forsøget permanent til juni

| onsdag 26. feb, 2014 09:34 | opdateret 13. maj, 2014 kl. 15:03 | 5 Kommentarer

HbbTV DR testDR gennemfører i øjeblikket et teknisk forsøg med HbbTV, som til juni gøres permanent og får nyt design. DR anvender den fælles internationale HbbTV-standard i version 1.1, som allerede er indbygget og aktiveret i de fleste moderne SmartTV. DRs service er bagud kompatibel, og virker derfor også med den seneste HbbTV version 1.5.

Brugerne med nye, moderne fladskærme, der er solgt som SmartTV indenfor de sidste par år, vil med HbbTV-funktionen opleve, at de med et enkelt tryk på den røde knap på fjernbetjeningen får adgang til DRs tv on demand univers. Det gælder dog indtil videre i forsøget kun for visse tv-udbydere eller for dem med egen tv-antenne, forhåbentlig kommer flere udbydere med, når det bliver permanent.

Kilde: digi-tv.dk

Del på:

Tags: ,

Gemt under:: Branche-Nyt

Kommentarer (5)

 1. martin siger:

  Det bliver spændende om eks. Stofa vil overgive sig. Så vidt jeg kan forstå via deres Facebook-side, så ønsker Stofa at tilbyde HbbTV via deres egen platform.

  Nu kender jeg ikke Stofa’s platform, men hvis den er opbygget på samme måde som YouSee, kunne det dog være interesant, hvis DR og Stofa (og YouSee) kunne samarbejde. Det ville i så fald ske ved at man via HbbTV vil kunne starte en DVB-C stream on demand, hvorefter tv’et skifter til den frekvens hvor streamen kan ses. Dermed vil man kunne få broadcast kvalitet, fremfor streaming via Internet. Ulempen er dog at det kræver flere knudepunkter på kabelnettet, hvilket YouSee i høj grad har udbygget til denne funktion på deres egen set-top-boks. Her kender jeg ikke nok til Stofa til at kunne sige, om det samme vil kunne lade sig gøre.

  Det samarbejde skal dog give DR’s egen HbbTV platform, men blot med DVB-C streams fra kabelnettenes egne arkiver. For kabelnettenes vedkommende vil det også være interesant at udbygge egen HbbTV platform, som erstatning for deres set-top-boks, da det vil gøre det nemt for kunderne at leje film med videre.

  • evilguy siger:

   Det er fuldstændigt unødvendigt at gøre det så kompliceret. Siden DR skiftede fra deres egen streaming platform til en ekstern platform er billedkvaliteten steget betragteligt.

   Det er ikke perfekt endnu, men det er ganske fin kvalitet. Prøv f.eks. bare at se et afsnit af x-Factor via HBB-TV.

   • martin siger:

    Som udgangspunkt fejler kvaliteten ikke noget på DR’s streamingplatform. Men der er en del vej op til de 8-10 Mbit som broadcastkvaliteten sendes i. Og hvis Stofa og YouSee vil holde på kunderne i fremtiden, kan dette være en af måderne.

 2. mich siger:

  Nu må vi se, om Samsung åbner for servicen her i Danmark

  “Samsung har ikke været villig til at åbne for HbbTV på deres Smart TV i Danmark, selvom skærmene teknisk understøtter funktionaliteten. Hvad der ligger til grund for dette, vil Samsung ikke kommentere på, men det kan være, at tonen ændrer sig, når DR gør HbbTV permanent.” http://www.flatpanels.dk/nyhed.php?subaction=showfull&id=1393415959

  • martin siger:

   Ja, her må DR være standhaftige – og så må folk købe andre mærker, hvis Samsung ikke vil tilbyde HbbTV.

   Med lanceringen vil jeg håbe, at DR kommer med en informationskampagne. Her kan de fremhæve de mærker der understøtter HbbTV og på deres hjemmeside også gøre det muligt at se alle dem der ikke gør. Der er ikke noget galt i at fortælle forbrugerne hvad de kan med deres tv. Og Samsung kan jo bare åbne, hvis de vil være med på positivlisten.

Skriv et svar