Branche-Nyt

DR flytter ansvaret for indlandsdækningen til Aarhus

DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter sætter nu ekstra tryk på ambitionerne om at bringe mere journalistik fra hele Danmark til hele Danmark samt sætte et endnu større aftryk på samfundsdebatten.

Planerne, som blev offentliggjort tirsdag, indebærer blandt andet, at ansvaret for dækningen af indlandsstoffet samles i én redaktion i Aarhus, som dækker hele landet i tæt samarbejde med DR’s ni distrikter. Samtidig kommer der større fokus på fagjournalistikken indenfor kultur, retsstof, klima og sundhed i en ny Samfund & tema-redaktion i DR Byen.

Nyhedsdirektør Sandy French forklarer, at ændringerne i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter er en naturlig følge af de organisationsændringer, der blev gennemført i DR for lidt over et år siden, hvor de ni distrikter blev en del af det daværende DR Nyheder:

– Distrikterne er efter et år blevet et fuldt integreret område og klar til, at vi nu organiserer os efter, hvad vores journalistiske ambitioner er. Det er hele præmissen for de justeringer, vi foretager, fordi distrikterne nu får et større ansvar for den journalistik, der kommer ud på de nationale platforme.

– Ved at samle indlandsdækningen i Aarhus vil vi skabe en mere balanceret nyhedsdækning, så vores indhold i højere grad afspejler hele Danmark og binder befolkningen sammen på tværs af forskelle. Vi skal dække dagens bedste historier, uanset hvor i landet de er. Vi vil være bedst på dagens store historier og sætte dagsorden med nye vinkler. Og så skal vi blive bedre til at fastholde fokus på de store historier over flere dage.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button