Streamingnyt

DR – flere dokumentarer til streamerne

Hvorfor ville Natascha – en hidtil ukendt teenagepige fra landsbyen Kundby, pludselig bombe sin egen folkeskole og en jødisk skole i København? Hvem var hun – og kunne nogen have forhindret, at det kom dertil?

Historien om Kundby-pigen, fortalt af hendes bror, er blot en af de dokumentarer, der kan opleves, når DRTV mandag den 14. maj blænder op for ’Mandagsdoks – tættere på virkeligheden’.

Fremover bliver der hver mandag lanceret både nye danske og internationale dokumentarer på DRTV.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Dokumentarer for enhver smag
Og der vil være dokumentarer for enhver smag:

De store dokumentarer, som når der sættes fokus på urolighederne 18. maj på Nørrebro her 25 år efter, eller når Kronprins Frederiks livs skildres i to dokumentarer.

Dokumentarer målrettet seere med særlige interesser – blandt andet en ny amerikansk dokumentarserie om Vietnam-krigen og en svensk om Palme-mordet.

Og ikke mindst dokumentarer rettet mod de yngre seere, der er blandt de ivrigste streamere.

”Den ugentlige dokumentarpakke skal indeholde både den brede dokumentar, det mere specialiserede dokumentartilbud samt dokumentarer målrettet unge, og det er vores forhåbning at vi med satsningen kan åbne genren for flere, end den traditionelt har appelleret til,” siger Peter Rosberg, der er publiceringschef i DR.

DR er for tiden ved at omlægge sin publicering, altså måden programmer udkommer på, så den fremadrettet bliver mere digital. Det sker ikke mindst, fordi flere danskere vælger at streame tv-indhold og særligt yngre danskere fravælger at se tv via et traditionelt tv-apparat.

Fremover vil mere indhold således blive publiceret på DRTV, i nogle tilfælde først dér og i visse tilfælde kun dér. Og her spiller dokumentarer og dermed det nye faste ”mandagsdoks”-tilbud en central rolle:

”Dokumentar er en genre, som kan noget helt særligt i forhold til at spejle verden og virkeligheden omkring os, og som samtidig egner sig godt til streaming. Det er derfor en helt oplagt ambition for DR, at DRTV skal være hjemsted for de bedste og mest troværdige danske og udenlandske dokumentarer,” siger Peter Rosberg.

Kilde: DR presse

SkyShowtime 39 kr Annonce

I samme kategori

Back to top button