Branche-Nyt

DR får ny korrespondent i Kina

DR’s hidtidige reporter i Shanghai, Philip Róin, skal fremover være DR’s Kina-korrespondent. Han afløser Philip Khokhar, der flytter til Istanbul, hvorfra han fremover skal dække Mellemøsten og Sydasien sammen med Puk Damsgård.

Om ansættelsen af Philip Róin som Kina-korrespondent siger udlandschef i DR Nyheder Niels Kvale:

– Jeg er enormt glad for, at Philip er vores nye korrespondent. Han kombinerer en dyb Kinaviden og erfaring med et nysgerrigt sind og en legesyg tilgang til journalistikken. Det giver os alletiders mulighed for at fortælle om Kina. For det kræver store mængder nysgerrighed og kulturel oversættelse for at hjælpe os til at forstå Kina, så vi kan forholde os fordomsfrit og kritisk til verdens nye supermagt.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Samtidig kræver det knofedt, udholdenhed og et kæmpe lager af dumplings, som da Philip, mens han var vores Kinareporter, blev i Shanghai under den 60 dage lange corona-lockdown, hvor han sad indespærret i sin lejlighed for at kunne rapportere om det.

En kæmpe arv at løfte
Philip Róin har siden foråret været reporter for DR i Kina. Om sin nye stilling som Kina-korrespondent siger han:

– Det er en kæmpe arv, der skal løftes. Hvis jeg ikke bliver lukket inde i min lejlighed igen, vil det være fantastisk at få mulighed for at rejse ud og finde alle de skæbner, der gør Kina til den mest interessante historie i vor tid.

– Den eneste måde at forstå noget så stort og komplekst som Kina er ved at dissekere det i tusinde små historiebidder, og der er DR jo et smørrebrødsfad af platforme og programmer, der kan aftage det lange, det korte, det smukke, det mærkelige og det stykke, som ingen andre ville overveje at røre.

– Jeg glæder mig til at finde muligheder til at trække lidt på den viden og de ideer, jeg har indsamlet i løbet af mine år i Kina. Det kinesiske verdenssyn betyder jo mere og mere for os alle, så hvis jeg kan få folk i Danmark til at se verden med kinesiske øjne i fem minutter i ny og næ, så er jeg stolt.

OM PHILIP ROIN

  • Uddannet journalist fra DMJX i 2017 og har siden foråret 2022 været Kina-reporter for DR i Shanghai.
  • Inden da har han blandt andet skrevet for Jyllands-Posten, Zetland, Information og The Guardian.
  • Han har modtaget de mediestuderrendes Kravlingpris i 2018 for ’En Simpel Guide til Hvordan Man Vælter En Diktator’, og han har fortalt om Kina, kinesisk økonomi og samfund til læserne hos Zetland og Information, samt lytterne hos Radio 4 og Radio Loud.
  • Philip har desuden en kandidatgrad i kinesisk økonomi og politik fra Renmin Universitet og har de seneste år har arbejdet med grøn finans og forsyningskæder i Shanghai.
Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button