TV-Nyt

DR Drama – Her er to nye serier som er på vej

DR har allerede bekræftet en ny sæson af Borgen, men derudover er der også en stor historisk dramaserie på vej om Leonora Christina samt en helt ny serie i flere sæsoner om Carmen Curlers. Det blev offentliggjort på dagens online pressemøde hos DR.

Om serien Carmen Curlers

’Carmen Curlers’ er fortællingen om et dansk erhvervseventyr inspireret af en virkelig historie. Den udspiller sig i den vestsjællandske provinsby Kalundborg i årene 1963-1969, hvor iværksætteren Arne Bybjerg opfinder en papillot. Det viser sig at være en rigtig god idé, og på rekordtid skaber han en af verdens hurtigst ekspanderende virksomheder, Carmen Curlers.

Den lille papillot revolutionerede den lille by og ændrede livet for de tusindvis af kvinder, der forlod kødgryderne og pludselig blev en væsentlig del af det travle arbejdsliv. Det danske samfund befinder sig, parallelt med begivenhederne i Kalundborg, i en brydningstid og gennemgår kolossale forandringer på flere afgørende felter.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Kvinderne er på vej ind på arbejdsmarkedet, vi ser overgangen fra landbrugsland til industriland og det var her, vi også på mange måder så nye revolutionerende tilgange til, hvordan mænd og kvinder skulle leve deres liv – og hvordan det danske samfund helt overordnet skulle se ud.

Det bliver en dramaserie i flere sæsoner, som kommer fra 2022.

Om Leonora Christina serien

DR vil vække historien om Christian lV’s datter Leonora Christina til live. Leonora Christina er en af danmarkshistoriens mest kontroversielle skikkelser.

Under sit 22 år lange ophold i Blåtårn, hvor hun fra 1663 -1685 sad fængslet under mistanke for højforræderi, skrev hun det første danske erindringsværk Jammersminde, der danner grundlag for denne serie. Fortællingen om Leonora Christina, hendes mand Corfitz Ulfeldt, Frederik den 3. og Dronning Sophie Amalie er en dramatisk og spektakulær historisk fortælling om krig og fred, magt, forræderi og kærlighed, der udspiller sig i en markant brydningstid i Danmarks historie.

Serien går i optagelse i 2021 og forventes at blive sendt i starten af 2023.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button