TV-Nyt

DR ændrer sendeplanen, særudgave af ’Lægens Bord’

Som noget ekstraordinært øger DR fra i dag, torsdag, sin oplysningsindsats om coronavirus og konsekvenserne for befolkningen. I aften klokken 19.00 sender DR1 en særudgave af ’Lægens Bord’. Her behandler DR’s sundhedskorrespondent Peter Qvortrup Geisling sammen med førende eksperter de vigtigste sundhedsspørgsmål i forhold til den aktuelle udvikling. Desuden kan seerne få besvaret spørgsmål om coronavirus. Programmet bliver indtil videre sendt dagligt fra mandag til torsdag på DR1 i forlængelse af TV-Avisen og ’Vores Vejr’ klokken 19.00. På dr.dk/coronavirus kan man løbende finde seneste nyt om coronavirus.

Derudover lancerer DR i samarbejde med en række offentlige myndigheder en oplysningskampagne på alle radio- og tv-kanaler med spots med fokus på råd og vejledning om forebyggelse af smitte med coronavirus. Kampagnen vil også omfatte DRTV og dr.dk.

DR’s generaldirektør siger om de ekstraordinære tiltag: – DR har en særlig rolle i forhold til at holde alle dele af befolkningen, både børn og voksne samt regionalt og nationalt, orienteret om forhold, der er afgørende for samfundet. Den rolle påtager vi os selvfølgelig og er ekstra fokuserede på i tider som disse.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Maria Rørbye Rønn tilføjer, at DR fortsætter med løbende at sende fyldige nyhedsopdateringer via TV-Avisen, radioens nyhedsudsendelser og dr.dk samt særudsendelser, for eksempel i forbindelse med regeringens pressemøder om coronavirus.

Den markant mindre bemanding medfører ændringer i DR’s sendeplaner. Om dette siger generaldirektøren: – Vi arbejder lige nu på højtryk for at blive klar med ændrede sendeplaner. Vi kommer til at prioritere ressourcerne om de allervigtigste opgaver, men skal gøre vores yderste for i den kommende tid at give danskerne solidt indhold blandt andet ved at benytte allerede produceret indhold. Jeg tror og håber, at der vil være forståelse for de ændringer, der kommer.

På nuværende tidspunkt er der besluttet følgende ændringer. Disse vil blive justeret løbende.

 • TV-Avisen klokken 18.30 og 21.00 fastholdes i nuværende sendelængder
 • Der sendes en ekstra tv-avis på faste tidspunkter i løbet af dagtimerne, lige som der fortsat vil være breaking-beredskab til for eksempel at transmittere pressemøder når påkrævet
 • ‘21 Søndag’ udgår i nuværende form og erstattes af en tv-avis
 • Vejrudsendelser opretholdes
 • Der vil være forklaringsformater på DRTV med corona-relateret stof
 • Som nævnt etableres et corona-magasin på DR1 i et 30 minutters format fra klokken 19.00. Det vil køre, så længe Danmark er i ”nedluk”
 • Horisont’ sendes med særlig Corona Live-udsendelse tirsdag 17/3 på DR1.
 • DR’s tilgængelighedsindsats (tekstning, synstolkning m.v.) opretholdes
 • ‘Genstart’ – DR’s daglige nyhedspodcast vil fast fokusere på situationen i Danmark.
 • DR.dk holdes i luften i videst muligt omfang for at opdatere danskerne med nyheder
 • DR Koncerthuset har aflyst alle koncerter – foreløbigt frem til den 27. marts. Læs mere her

På sitet dr.dk/programændringer vil DR løbende sørge for opdateringer i forhold til kanal- og programændringer de kommende to uger.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button