Streamingnyt

Dokumentar streaming populært hos DR

Mandag er dokumentardag. På DRTV har man siden maj i år hver mandag kunne streame stærke dokumentarer. En stor del af dem vises netop på DRTV, inden de sendes på en af DR’s flow-kanaler efterfølgende.

Og nye tal viser, at tilbuddet er populært.

Dokumentarer udgør nu en markant del af den samlede sening på DRTV og en række dokumentarer har opnået seertal på over 100.000. Det gælder for eksempel DR’s store dokumentarserie ’HASH DK’ og dokumentaren ’En prins finder sig selv’ om Kronprins Frederik.

Men også smallere dokumentarer klarer sig godt. Blandt andet dokumentaren ’Mordet på Jannick’, der handler om at være ung transkønnet i Danmark og dokumentaren, der går tæt på Kundbypigens opvækst.

Det ses, at de brede dokumentarer er med til at løfte niveauerne hos de øvrige dokumentarer, der udgives om mandagen. Det tyder således på at ideen om at pakke dem sammen og publicere dem på én gang er med til at løfte den samlede dokumentar-seening blandt streamerne.

På den samlede liste over mest streamede programmer på DRTV er dokumentartitlerne da også kravlet op, når man sammenligner med tiden før den faste dokumentar-publicering om mandagen blev introduceret i maj. Danskerne er således ikke kun vilde med at streame programmer som Den Store Bagedyst eller indhold fra DR3 men også dokumentarer fra ind- og udlandet.

En række af de dokumentarer, der vises på DRTV, er danske og helt nye og aktuelle. Et eksempel på dette var ’Nedim Yasars sidste tur i bandeland’, der blev vist mandag den 26. november. Den blev vist på DRTV fra klokken 18.00 og derefter klokken 23 på DR2.

Dokumentaren handler om eks-bandelederen Nedim Yasar, der blev skudt i sin bil mandag aften i sidste uge og døde tirsdag. Få dage før kørte han en tur i sit gamle kvarter med radiokollega og tidligere politiansat, Sebastian Richelsen. De var i gang med at lave et tv-program fra det lukkede rocker- og bandemiljø i Danmark.

”De unikke optagelser viser os, hvor svært det var for Nedim Yasar at forlade den kriminelle underverden og kæmpe for en ny chance. Vi ser, hvordan Nedim Yasar til det sidste arbejdede med at overtale kriminelle til at forlade miljøet, og vi ser også Yasar med sine egne ord fortælle, hvor meget han håber at sætte problemet på dagsordenen og være med til at gøre det bedre. Derfor har vi besluttet at bringe hans ord og tanker og vise de unikke optagelser, som jo meget ulykkeligt blev hans sidste”, siger Lisbeth Langwadt, der er fakta- og aktualitetschef i DR Medier.

Om den meget hurtige proces med at klippe og siden udgive dokumentaren, der er sket over ganske få dage og en weekend, siger hun:

”Vi skal rykke hurtigt, når der sker store ting i Danmark, som optager rigtig mange danskere. Den her sag handler også i høj grad om troen på vores retssamfund, og i sådanne sager vil vi via stærke og troværdige dokumentarer hjælpe med at perspektivere, relatere og forstå.”

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button