TV-Nyt

Døve får nye tv-tilbud fra 3. april

Landets døve og tegnsprogsbrugere har udsigt til at få en række nye programmer og tilbud på skærmen fra tirsdag den 3. april.

Som et led i både DRs og TV 2’s public service-forpligtelser leverer tv-stationerne en række nyheds- og aktualitetsprogrammer, der bliver tegnsprogstolket og udkommer på Tegnsprogskanalen, hvor en tegnsprogstolk oversætter programmet med sine hænder – ofte samtidig med, at det bliver sendt.

Blandt nyskabelserne efter påske er for eksempel, at der kommer et egentlig nyhedsprogram for døve klokken 18.00 på alle hverdage, ligesom en del af ’Go’ aften Danmark’ fra TV 2 også fremover vil kunne ses med tegnsprogstolkning.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I forvejen bliver TV-Avisen klokken 18.30 og TV 2 Nyhederne klokken 19.00 sendt med tegnsprogstolkning på Tegnsprogkanalen, ligesom DR1-magasiner som ’Horisont’, ’Sundhedsmagasinet’, ’Kulturmagasinet Gejst’ og ’Langt fra Borgen’ bliver vist i en tegnsprogstolket udgave. Derudover byder Tegnsprogskanalen for eksempel også hver uge på det ugentlige døvemagasin ’Tidens tegn’, som DR2 ligeledes sender hver lørdag formiddag.

Lettere at forstå

”Vi har undersøgt behovet hos brugerne efter et opdrag fra Kulturministeriet, og det har været et massivt ønske hos dem, at nyhederne skulle være lettere at forstå, og at vi ikke sendte en række nyhedsudsendelser fra DR og TV 2 lige i rap. Det er noget af det, der bliver ændret på nu,” forklarer redaktøren for DRs tegnsprogsprogrammer, Jan Rosendal fra DR Medier.

’Ligetil-nyheder’, som kommer på skærmen mandag til fredag klokken 18.00, bliver leveret af Døvefilm, og udsendelsen kommer til at bygge på de nyheder, som DR i forvejen producerer til dr.dk/ligetil. På Tegnsprogskanalen vil de blive præsenteret af døve værter. Det giver den lettest forståelige form for tegnsprog.

Tv-nyhederne vil også i løbet af dagen blive lagt på Ligetils hjemmeside. Dermed udvides DRs nyhedsdækning for tegnsprogsbrugere til dagtimerne. Hidtil er dagens første nyheder på tegnsprog først blevet præsenteret klokken 17.00, hvor Tegnsprogskanalen starter sine udsendelser.

Tegnsprogskanalen sender 365 dage om året, og der er 15 tolke – ansat hos Døvefilm – tilknyttet kanalen.

Læs mere om, hvordan man finder Tegnsprogskanalen her:
https://www.dr.dk/service/tilgaengelighed/tegnsprog/tegnsprogstolkning

Læs om tegnsprogstolkning med mere på TV 2 her:
http://omtv2.tv2.dk/moed-tv-2/tekster-og-tegn/

Kilde: DR presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button