Branche-Nyt

Discovery, Inc fordømmer ny polsk medielov

Discovery, Inc. udsender følgende erklæring angående det polske parlaments vedtagelse af Lex-TVN-lovgivningen i fredags, der forbyder udenlandsk medie-ejerskab i landet.

Fredagens overraskende afstemning i det polske parlament er alarmerende for alle virksomheder, der investerer i Polen og enhver, der bekymrer sig om demokrati og pressefrihed. Med vedtagelsen af lovgivningen underminerer Polen de værdier, der har forbundet Polen og Europa. Samtidig rykker lovgivningen grundlaget for det polsk-amerikanske forhold op med rødderne. Vi appellerer til Polens præsident, Andrzej Duda, om at holde sit ord og nedlægge veto mod lovgivningen.

– Denne uges afstemning i det polske parlament er et hidtil uset angreb på de frie medier og særligt mod TVN Discovery, der er en af de største amerikanske investeringer i Polen. Vi vil kæmpe indædt for vores virksomhed og for den polske befolknings ret til et frit og pluralistisk medieudbud. Da sidstnævnte ikke kun er af stor betydning for os, men enhver der er dedikeret til at opretholde demokratiske værdier, oplever vi massiv støtte både i Polen og internationalt. Det er vi meget taknemmelig for, og vi tror oprigtigt på, at vi sammen kan sikre, at vores mission kan fortsætte. Vi håber, at polens præsident Andrzej Duda nedlægger veto mod lovgivningen, siger Kasia Kieli, President og Managing Director for Discovery i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA).

Kilde: Discovery Networks presse

I samme kategori

Back to top button