Viden

Digital kortlæser / Kortlæser modul – værd at vide

Ønsker du at modtage kodede digitale tv-signaler fra enten YouSee, Stofa, Boxer eller Canal Digital, så kan med det rette udstyr undvære en digital tv boks eller anvende en alternativ boks til de modeller der udbydes af de 4 tv-udbydere. I denne artikel gennemgår vi hvad du skal bruge i forhold til kortholdere til tv kort fra de 4 forskellige udbydere, og hvad du skal være særligt opmærksom på.

YouSee – digital kortlæser

Du kan se Grundpakken, Mellempakken eller Fuldpakken uden at du behøver ekstra udstyr hos YouSee. Kan du nøjes med disse kanaler, behøver du således ikke købe en YouSee digital kortlæser, blot du har en fladskærm eller tv-boks med DVB-C. tuner.

Vil du se Ekstrapakker, skal du bruge en digital kortlæser (også kaldet et CA-modul eller CAM) fra YouSee sammen med et YouSee kort. YouSee har ikke noget krav om at du skal have godkendt udstyr som betingelse for at købe kortlæser og kort. Du skal dog være opmærksom på at du ikke har mulighed for de samme interaktive tjenester såsom filmleje og lignende, såfremt du ikke benytter en ekstern YouSee tv boks.

youseecam

Sådan ser YouSee kortlæseren ud med YouSee kortet lidt trukket ud.
Prisen for en YouSee digital kortlæser ligger på omkring 299,-

Stofa – digital kortlæser

Stofa tilbyder ligesom YouSee de fleste steder en række grundkanaler ukodet.  Kan du nøjes med disse kanaler, behøver du således ikke købe en Stofa digital kortlæser blot du har en fladskærm eller tv-boks med DVB-C. tuner.

Vil du se abonnements-tv pakker skal du bruge en digital kortlæser (også kaldet et CA-modul eller CAM) fra Stofa sammen med et Zaptor kort. Stofa har ikke noget krav om at du skal have godkendt udstyr som betingelse for at købe kortlæser og kort. Du skal dog være opmærksom på at du ikke har mulighed for de samme interaktive tjenester såsom filmleje og lignende, såfremt du ikke benytter en ekstern Stofa Zaptor boks.

stofacam

Stofa Cam og Zaptor kort. Stofa digital kortlæser koster 499,-

Boxer – digital kortlæser

Også kaldet Boxer TV-Modul, gør det muligt at anvende Boxer’s programkort i de modtagere eller fladskærme, der ikke har indbygget kortlæser, men har mulighed for indsættelse af en digital kortlæser (CA modul eller Cam).

Boxer-kortet skal indføres i den digitale kortlæser på dit udstyr. Du placerer dit Boxer-kort i Boxer TV-Modulet, og du placerer herefter Boxer TV-Modulet med programkort i din fladskærm, hvorefter du gerne skulle være klar til at se Boxers kanaler herunder TV 2.

Boxer cam ser således ud og sælges ofte for 0,- med en tv-pakke fra Boxer.
Pris normalt fra 299 – 400,-

Canal Digital – digital kortlæser

En Canal Digital kortlæser, gør det muligt at anvende Canal Digital’s programkort i de parabol tv bokse eller fladskærme med satellit-tv tuner indbygget, der ikke har indbygget kortlæser, men har mulighed for indsættelse af en digital kortlæser (CA modul eller Cam).

Det anbefales at du har en Canal Digital godkendt fladskærm for at sikre at det virker optimalt, og du kan også kun købe købe abonnement til godkendt udstyr.

Du kan se listen over godkendte Canal Digital parabol-tv fladskærme her

canaldigitalcam

Sådan ser kortlæseren til Canal Digital ud.
Prisen for et digitalt kortlæsermodul til Canal Digital er omkring 599 – 699,-

 

Et eksempel – digital kortlæser

Herunder ses et eksempel på, hvordan programkortet fra udbyderen er sat i CA-modulet (CAM) og derefter ind i fladskærmen. Nu kan fladskærmen afkode signalet og give dig digitale tv-signaler uden brug af en separat boks.

canaldigitalcamtvCanal Digitals CAM sættes ind i siden af fladskærmen (Billede flatpanels.dk)

I samme kategori

Back to top button