Streamingnyt

Dette streamede danskerne mest på Filmstriben i 2023

Filmstriben, der er Bibliotekernes Filmtilbud, har gjort status på hvad vi streamede allermest via filmstriben.dk i 2023.

Action-komedien ’Everything everywhere all at once’, der tog hjem med syv Oscar-statuetter fra Oscar-festen i marts 2023 var allerede tilgængelig på Filmstriben, inden filmen blev hyldet ved Oscar-uddelingen, men de mange Oscar-statuetter gjorde den naturligvis ekstra populær.

Mange havde også lyst til at se eller gense Ole Bornedals gyserfilm ’Nattevagten’ i løbet af året, og især inden efterfølgeren fik premiere i biograferne i december. 30 år på bagen for den første ’Nattevagten’ gjorde ikke filmen mindre spændende.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Komedien og Guldpalme-vinderen ’Triangle of Sadness’ er også blandt årets mest sete spillefilm.

I dokumentargenren består top tre af forskellige film som naturdokumentaren ’Egetræets hjerte’, hvor vi følger et væld af skabninger, der har taget bolig i et mægtigt 210-årigt egetræ. ‘Venus’, der undersøger, hvordan en ny generation af yngre kvinder anno 2016 opfatter sig selv som seksuelle væsener. Og ’Innoncence’, der stiller skarpt på den obligatoriske værnepligt i den israelske hær, hvor der er tre års værnepligt for mænd og knap to år for kvinder.

Blandt de mest sete børnefilm finder vi bl.a. klassikeren ’Ronja Røverdatter’ og familiefilmene ’Guldhornene’ og Min søsters børn’.

Kilde: Filmstriben nyhedsbrev

creativeref:1011l108896

I samme kategori

Back to top button