TV-Nyt

Det kan du blandt andet se på DR2 i december 2020

DR2 er klar med en december, der graver sig ned i historien, åbner op for nye sider af kulturen og giver frisk liv til samfundsdebatten. Der er nye sæsoner, glade gensyn og plads til både at nørde igennem og til at blive forført, få ny viden om fortiden og om samtiden – og perspektiv på virkelighedens vigtige og svære emner. D

Du må ikke bedrive hor

Julen er sæson for utroskab, og DR2 fortsætter nu programserien, hvor sognepræst Flemming Pless har samtaler med forskellige mennesker om de ti bud. Denne gang er der fokus på det sjette bud. ‘Du må ikke bryde ægteskabet’ eller som det lød engang ‘Du må ikke bedrive hor’ – som også er titlen på serien.

Hvordan føles det at blive afsløret i utroskab af et anonymt brev sendt til konen? Kan man have en affære hele livet igennem? Og hvordan håndterer samfund og kirke det dilemma, at utroskab er noget, som foregår hele tiden, men som er tabubelagt? I tre programmer har sognepræst Flemming Pless sat tre mennesker stævne, som alle har skabt sorg og vrede hos deres allernærmeste, fordi de har været utro. Han vil undersøge om kristendommens ord om fristelse, synd og tilgivelse giver mening for dem, der har forbrudt sig mod det sjette bud.

Du må ikke bedrive hor – med Flemming Pless sendes søndag klokken 22.00 fra den 6. december.

Jul med Trines mor

Komedieserien ‘Jul med Trines mor’ med den velkendte mor-figur, spillet af Bodil Jørgensen, handler om familierelationer og alt for stramme bånd. Det er en fortælling om en navlestreng, som burde være blevet skåret over for 40 år siden. Det er blevet jul hos Trines mor – eller er det? Forstår Trine virkelig ikke sin egen mor? Hun ringer i hvert fald ikke tilbage, og mor er lige ved at falde fra hinanden, selvom søster Winnie bager kringle og Keld går langt for at hjælpe. Men når mændene ved pølsevognen står sammen og Trine får smidt mor i skraldespanden, så aner der måske et lille håb for, at julen falder den 24. i år.

Jul med Trines mor sendes adventssøndage klokken 21.00

Klassiske toner til Danmarks natur

I denne koncert smelter Danmarks vilde vidunderlige natur sammen med DR Symfoniorkestret og DR Koncertkoret i en storslået koncertopførelse af tv-serien ’Vilde Vidunderlige Danmark’, der blev vist på DR tidligere på året. Jesper Nordin er dirigent, Christine Nonbo-Andersen er sopran og Lars Mikkelsen er fortæller. Koncerten er optaget i DR Koncerthuset i november 2020.

DR2 Soundtrack: Vilde vidunderlige Danmark – in concert – sendes søndag den 13. december klokken 20.00.

Nikolaj Sonne er tilbage

Nikolaj Sonne ser tilbage på året der gik i tech-verdenen og ind i den fremtid, der pludselig er rykket tæt på. Hvad blev de helt store tendenser som dominerede 2020 og var med til at gribe radikalt ind i vores hverdag, forandre vores liv eller fodre vores drømme med løfter om en lysere fremtid? 2020 med corona- pandemien har sat nye perspektiver på vores fremtid. I programmet tager Nikolaj Sonne seerne med gennem de helt store overskrifter fra tech-industrien i 2020, når han både tester de nye teknologier på egen krop og sammen med gæster i studiet forsøger at svare på, om fremtiden allerede er her.

Fremtiden er her – med Nikolaj Sonne – Tirsdag den 22. december klokken 21.45.

Kunstnerkolonien – Runder året af

De seks kollegaer fra Kunstnerkolonien i Skagen mødes igen, og åbner dørene til deres private atelier. Vi er med dem på arbejde, og når de sammen gør status på et helt særligt år. Hvor de i Skagen skulle arbejde i helt nye omgivelser og i fremmede atelier, er vi nu budt indenfor hjemme i deres private værksteder, hvor vi får et sjældent indblik i nye værker. Hvad har de arbejdet med siden sidst og hvilket liv har værkerne fra Skagen fået?

Kunstnerkolonien – Runder året af sendes søndag den 13. december klokken 21.30

Alice i Eventyrland – ballet fra Det Kongelige Teater

Alice ser sine forældres ven, Lewis Carroll, forvandle sig til en hvid kanin. Hun følger efter ham og kommer på en rejse til et land, hvor sælsomme oplevelser og mærkværdige skikkelser venter hende. Den engelske stjernekoreograf Christopher Wheeldon har omsat Carrolls fortælling til en helt særlig forestilling. Med Joby Talbots musik og Bob Crowleys scenografi, er der direkte adgang til hjertet af eventyrland.

Alice i Eventyrland sendes søndag den 27. december klokken 20.00.

Ronkedorernes julemiddag

Som afslutning på et annus horribilis mødes Ronkedorene igen til deres helt egen julemiddag – klar efter et helt særligt år, og en tid, der skubbede dem ned fra toppen som meningsdannere inden for kulturen, og hvor coronaen holdt dem i et jerngreb – gemt væk og i isolation. Kunstneren Bjørn Nørgaard, performeren Niels Hausgaard og politikeren Bertel Haarder har meldt deres ankomst, og måske kommer der flere til…

Ronkedorernes julemiddag sendes søndag den 6. december klokken 21.20.

Det kommer også på DR2 i december 2020

 • 80’er filmfestival i uge 51 – Film hver dag klokken 17.00, klokken 20.00 og klokken 23.00.
 • DR2’s kæmpestore Lillejuleaftens show – Onsdag den 23. december klokken 20.00.
 • DR Pigekorets julekoncert – Fredag den 25. december kl. 20.00.
 • Den klassiske musikquiz (Julespecial) – Fredag den 25. december kl. 21.30.
 • Troldspejlet Gallashow – Fredag den 25. december kl. 23.00.
 • Alice i Eventyrland – ballet fra Det Kgl. Teater – Søndag den 27. december kl. 20.00.
 • Homo – historien om mennesket – Rane Willerslev er vært, 4 programmer – 27.-30. december kl. 23.00.
 • Leif Sylvester – Onsdag den 30. december klokken 20.00.
 • Nytårsgalla fra DR Koncerthuset – Torsdag den 31. december kl. 20.00.
 • Den klassiske musikquiz – Nytårsspecial – Fredag den 1. januar klokken 20.00.
 • Tæt på sandheden – Nytårsspecial – Fredag den 1. januar klokken 21.00
Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button