Nyheder

Den rigeste procent på DR2

dr2logoI Danmark ejer den rigeste ene procent af befolkningen mere end 32 procent af danskernes formue. DR2 vil i seks programmer undersøge, hvem der gemmer sig bag tallene, hvad de laver, og hvordan de bruger deres penge og magt.

I 2013 skulle man have en formue på 800 millioner kroner for at komme på Berlingske Business liste over de 100 rigeste danskere – året efter skulle man have en milliard for at komme med på listen. Der har i de seneste år været stigende opmærksomhed omkring dem, man kalder for den rigeste procent, fordi de har klaret sig særlig godt efter krisen, hvor de har oplevet større stigning i lønninger og formueafkast end alle andre.

I gennemsnit tjener den rigeste procent over 2,3 millioner kroner om året og har 1.475.000 kroner efter skat – næsten syv gange mere end gennemsnitsdanskeren. De betaler i gennemsnit 883.000 kroner i skat og arbejder 48 timer om ugen mod den normale arbejdsuge på 37 timer.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

De allerrigeste danskere
I seks nye programmer sætter DR2 fokus på Danmarks allerrigeste. Den rigeste procent ejer mere end 32 procent af danskernes samlede formue. Men det er også en gruppe, som helst undgår mediernes søgelys. I serien ‘Den rigeste procent’ sætter DR2 sig for at undersøge, hvem den rigeste procent er. Hvordan deres liv og muligheder er forskelligt fra andre, hvad de laver, og hvordan de forvalter deres penge og magt?

I første program ser ‘Den rigeste procent’ på, om de rigeste også sidder på magten. Seerne møder Lars Seier fra Saxo Bank, der afviser, at han søger indflydelse til trods for, at han har støttet partiet Liberal Alliance med et tocifret millionbeløb. Seerne er også med, når han åbner en europæisk, ultraliberal tænketank, hvor mange indflydelsesrige personer deltager. Tidligere koncernchef i Tryg Stine Bosse, der er en af Danmarks mest magtfulde kvinder, lukker seerne med ind i bestyrelseslokalet hos en bank, hvor der træffes beslutninger, som får indflydelse for rige og almindelige danskere.

Ser også på livsstilen
I andet afsnit ser ‘Den rigeste procent’ på, hvordan livsstilen er blandt de rigeste danskere. Den rigeste procent i Danmark har nemlig i gennemsnit næsten 1,5 millioner kroner om året, når skatten er betalt. Men hvad betyder de mange penge for den måde, de lever på, og er der stor forskel på hvordan nyrige og gammelrige bruger deres penge? Seerne inviteres med til velgørenhedsfest i det mondæne Monaco med investeringsrådgiveren Per Wimmer, der også vil være den første danske rumturist. Seerne bliver også lukket ind i Harald Nyborg og Jem og fix-arvingen Erling Daells liv, hvor der absolut ikke bliver skejet ud.

I de senere programmer ser serien blandt andet på, hvordan den rigeste del af befolkningen grupperer sig, hvor hårdt de arbejder, og hvordan de sikrer deres børn fremtid.

DR2 viser serien ‘Den rigeste procent’ som en del af temaet ‘De superrige’ i uge 34 og 35. I en række forskellige programmer stiller DR2 skarpt på de rigeste i både Danmark og udlandet.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button