Branche-Nyt

De sidder i Danmarks Eurovision-jury i 2019

Når Eurovision Song Contest bliver holdt i næste uge i Tel Aviv, så er det igen både seerne og en fagjury, der står for resten af afgørelsen.

DR har nu offentliggjort, hvem der sidder i Danmarks fagjury i år, og det er et skønsomt mix af kendte sangere og radioværter, som skal være med til afgøre, hvem Danmark skal give de velkendte 12, 10 og 8 point – og det, der er mindre.

Den danske jury kommer i år til at bestå af sangeren Johnny Reimar, sangerinden Katinka Bjerregaard og sangerinden Julie Berthelsen, der selv blev nummer to i Dansk Melodi Grand Prix tidligere i år. De tre sangere bliver flankeret af P4-værterne Anders Bisgaard og Henrik Milling, så juryen altså alt i alt består af fem.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I den første semifinale tirsdag den 14. maj må Danmark ikke stemme. Det må både seere og jury til gengæld torsdag den 16. maj, hvor 21-årige Leonora skal repræsentere Danmark med sangen ’Love Is Forever’. Alle må også stemme lørdag den 18. maj, hvor Leonora forhåbentlig også skal på scenen.

Uanset hvad må alle 41 deltagerlande stemme på finaleaftenen i Eurovision, hvor DR’s Ole Tøpholm er kommentator – ligesom han også er det i semifinalerne.

Det bliver sidste års danske vinder Jonas Rasmussen, der kommer på skærmen foran de omkring 200 millioner seere og uddeler de danske point, som seerne og juryen i fællesskab har fundet ud af skal gives.

Kilde: DR

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button