TV-Nyt

Dansksproget indhold sætter ny rekord på TV 2

75,4 procent af TV 2s godt 7.000 programtimer var dansksprogede i 2020, og det er rekord i TV 2s 32-årige historie. På DR1 var den dansksprogede andel 51 procent. Tallene, som er eksklusive regionale udsendelser, fremgår af TV 2s public service-redegørelse 2020, som netop er offentliggjort.

– For TV 2 er dansk indhold vores DNA. Relevante danske programmer og omfattende nyheds- og aktualitetsdækning er kerneområder i TV 2s public service-indsats, som i coronaåret 2020 var vigtigere end nogensinde, siger TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen.

Den rekordhøje andel af dansk indhold betyder omvendt, at TV 2s andel af udenlandsk fiktion – udenlandske film og serier – nu er den laveste nogensinde. I 2020 udgjorde udenlandsk fiktion 12 procent af sendefladen på TV 2. Til sammenligning var andelen 33 procent på DR1.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Dansk indhold sikrer den nærhed og relevans for seere og brugere, som vi ønsker på TV 2 og TV 2 PLAY, og public service skal altid være TV 2s hovedmarkør – også i en streamingverden. TV 2 PLAY er en kommerciel public service-tjeneste, og PLAYs unikke position i forhold til de udenlandske tjenester ligger både i det danske indhold og i pulsen fra nyheder, aktualitet og sport, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Af TV 2s public service-redegørelse for 2020 fremgår også, at det dansksprogede indhold er et stærkt trækplaster for TV 2. Mens det danske indhold udgjorde 75 procent af programtimerne i 2020, stod dette indhold for hele 86 procent af seerforbruget på TV 2s hovedkanal. Det skyldes blandt andet, at de dansksprogede programmer generelt har højere seertilslutning end fremmedsprogede programmer.

– Det er på dansk kvalitetsindhold, vi kan og skal gøre noget særligt på TV 2. Det er også dette indhold, som prioriteres af danskerne, og som gennem de seneste år har givet TV 2 en øget seerandel. I 2020 brugte danskerne 27 procent af deres tv-sening på TV 2s hovedkanal og knap 47 procent på TV 2s kanaler tilsammen. Samtidig – og endnu vigtigere – øgede danskerne deres samlede seertid på TV 2s kanaler, siger Anne Engdal Stig Christensen.


I samme kategori

Back to top button