Branche-NytTV produktnyt

Danskerne købte 5.700 OLED-TV i fjor – og tallet ventes at nå 21.000 i år

Philips 9002
Philips 9002

– Salget af OLED-TV vil i antal næsten blive firedoblet på ét år: Fra 5.700 TV i 2016 til et forventet tal på 21.000 i år. Vi har en forventning om, at denne udvikling fortsætter i Danmark som i resten af Norden, der er i front i forhold til resten af verden.

Sådan siger Henrik Kyhl, der er nordisk direktør for TP Vision, som står bag Philips TV.

Tallene er fra analysefirmaet GfK og gælder samtlige mærker i Danmark – og med en placering i Top 3 er Philips TV godt med.

Danskerne har taget OLED til sig: 13 % af alle 55”-TV og 16 % af alle 65”-TV ventes at være OLED, siger prognosen. De tilsvarende tal i 2016 var henholdsvis 5 % og 6 %.

– 55” og 65” er dér, hvor der er størst vækst – og i disse størrelser er OLED-TV de mest solgte og udgør halvdelen af markedet, hvis vi ser på værdi, nævner Henrik Kyhl.

Efterspørger oplevelser i sofaen

Med til at give efterspørgsmål på større skærme er givet, at indholdet – uanset kilde – har fået et løft i kvalitet: Mere og mere indhold sendes i Full HD og UHD samt med HDR-farvesystemet:

– Forbrugerne vil gerne have oplevelser i sofaen. Og kombination af OLED og de billedforbedringsteknologier, Philips står bag, gør, at indholdet får et kvalitetsmæssigt løft uanset den oprindelige opløsning, påpeger Henrik Kyhl.

Han nævner, at en undersøgelsefra HB+ Study fra 2016 viste, at 50 % af forbrugerne kigger på billedkvaliteten, når de vælger TV, og det nye model 9002 OLED TV fra Philips får en forbedret billedmotor, P5, hvor P’et står for Perfecting og 5-tallet for, at der er sket en forbedring på fem områder i forhold til Perfect Pixel Ultra HD-motoren: Uanset kilden til indholdet løftes kvaliteten, farve, skarphed, kontrast samt skarp gengivelse af motiver i bevægelse.

Kilde: Philips

 

I samme kategori

Back to top button