StreamingnytNet-TV

Danske film et hit via streaming hos YouBio og TDC TV i 2013

YouBioBåde børn og voksne er tro mod dansk film, når de sætter sig foran skærmen derhjemme. Det viser årets opgørelse fra TDC Group over de ti mest streamede film på koncernens film- og serietjenester som YouBio og TDC TV.

Filmtallene for 2013 taler et tydeligt sprog; vi kan lide danske film. På top ti-listen over årets mest udlejede film blandt kunderne hos TDC Group, finder man intet mindre end seks danske titler. 

–  Tallene viser, at danske film fylder langt mere hos vores udlejningstjenester, end de gør på de abonnementbaserede streamingtjenester. Dette betyder, at vi sender langt flere penge videre til dansk film og dermed støtter op om den videre produktion, siger Ulf Lund, mediedirektør i TDC Group.

Ser man nærmere på top fem over årets danske film, viser det sig, at vi især er til film, der får os til at trække på smilebåndet eller bide negle – vi vil se film med enten et komisk eller dramatisk tvist som f.eks. Den skaldede frisør og Jagten. 

Top fem – årets danske film:
1. Den skaldede frisør
2. Alle for to
3. Sover Dolly på ryggen
4. Jagten
5. Kapringen

Også børnene kan lide danske film men dog ikke helt så overbevisende som de voksne. På deres top ti-liste over lejede film er fire danske. Værd at bemærke er det i øvrigt, at de to mest populære børnefilm er baseret på kendte klassikere.

Top fem – årets danske børnefilm:
1. Min søsters børn i Afrika
2. Far til fire – til søs
3. Max Pinlig 3 – På Roskilde
4. MGP Missionen
5. Otto er et næsehorn

Tallene fra TDC Group viser desuden, at de børnevenlige film i stort omfang blev vist på mobile enheder som f.eks. tablets.

Streaming af film er populært året rundt. Men dykker man lidt ned i tabellerne, stiger tallet markant, når vi holder fri. Indtil videre er uge 13, hvor påsken lå, en af rekord-ugerne i 2013. Men også uge 49, hvor orkanen Bodil blæste over landet, hører med til topscorerne.

Kilde: YouSee

I samme kategori

Back to top button