TV-Nyt

Dansk sport giver god vækst på TV 2 Sport

TV 2 SPORT kom flot ud af sit allerførste år i 2015, og 2016 blev endnu bedre. Og når 2017 slutter, har TV 2s sportskanal på ny sat rekord og er igen – og meget klart – danskernes foretrukne sportskanal.

Med en seerandel på 2,2 procent i 2017 – en fremgang på cirka 30 procent – er TV 2 SPORT større end alle de øvrige dedikerede sportskanaler tilsammen, nemlig TV3 SPORT og de tre Eurosport-kanaler, hvis seerandel er uændret i forhold til 2016.

Seerandelen på 2,2 procent er den højeste andel, en sportskanal nogensinde har haft på dansk tv.

– 2017 bliver et strålende år og endnu bedre end sidste år, hvor vi endda havde OL-rettigheder og eksklusive håndbold-slutrunder sammen med TV 2s hovedkanal. Det er fantastisk at se TV 2 SPORT fortsætte sin opadgående kurve, som viser, at seere og brugere virkelig har taget kanalen til sig, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Fokus på dansk sport og danske topidrætsfolk
TV 2 SPORT har fra starten haft særligt fokus på dansk sport: Danske ligaer og idrætsgrene, hvor danskerne klarer sig godt, f.eks. badminton. Kernerettighederne er håndbold, cykling, WTA-tennis og netop badminton, og derudover har TV 2 SPORT erhvervet en bred vifte af rettigheder og events.

– Vi vil præsentere seere og brugere for stævner og sportsgrene, hvor de bedste danske sportsfolk deltager og ofte klarer sig godt. Tallene viser, at strategien for TV 2 SPORT virker, og resultaterne forbedres yderligere af, at vi har udviklet vores sportsdækning med stærke værter og eksperter, som seerne gerne vil være i selskab med, siger Frederik Lauesen.

Sportschefen er klar over, at man i sport både skal være heldig og dygtig. Det var også tilfældet for TV 2 SPORT, da man ved årets begyndelse erhvervede rettighederne til WTA-tennis på et tidspunkt, hvor Caroline Wozniacki var i fremgang og hen over 2017 spillede sig i en række WTA-finaler.

– Ja, man skal også være heldig nogle gange – men det er et held, vi bevidst har opsøgt, siger Frederik Lauesen.

Kend din kandidat til ’Årets Sportsnavn 2017’ fra TV 2 SPORT
TV 2 SPORTs brede sportsdækning af de dygtigste danske sportsfolk blev også synlig, da de 15 kandidater til hædersprisen ’Årets Sportsnavn 2017’ for nylig blev offentliggjort. Selv uden håndboldspillere blandt de 15 nominerede kan over halvdelen af de nominerede sportsfolk nemlig følges i transmissioner på TV 2 SPORT.

Det gælder badmintonspillerne Viktor Axelsen, Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, cykelrytterne Amalie Dideriksen og Jakob Fuglsang, tennisspilleren Caroline Wozniacki, svømmeren Pernille Blume, kajakroeren Emma Jørgensen, roerne Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen samt det EM-sølvvindende kvindelandshold i fodbold, som både kunne følges på DR og TV 2.

I samme kategori

Back to top button