Danmark på film rummer nu over dobbelt så mange film, som da sitet åbnede
Der er fuld damp på digitaliseringen i Filmarkivet, og det betyder, at Danmark på film rummer over dobbelt så mange film, som da sitet åbnede. Og der bliver løbende digitaliseret flere film fra Filmarkivets guldgruber.
En del af filmene kommer fra Statens Filmcentral, så der er mulighed for at mindes filmoplevelser fra barndom og skoleår (– man kan dog ikke se filmene baglæns).
Mange interesserede har allerede været inde på det interaktive landkort, hvor man kan se historiske film fra sin by eller hjemegn. Nu introduceres der også en tidslinje. Her kan man se film fra et udvalgt år og opleve datidens aktuelle begivenheder, nyheder og lokale reportager.
Temaer
Det kan være overvældende at finde rundt i de mange film på Danmark på film. Nu gør redaktionen det nemmere ved at samle og fremhæve film i temaer som fx Besættelsen, Filmaviser, Historiske film fra Grønland og København 850 år: Byens puls.
Portrætfilm og værker
Da Danmark på film åbnede i 2015, rummede det udelukkende dokumentariske optagelser, der var rettighedsfri. Nu kan tjenesten også præsentere dokumentarfilm af bl.a. Carl Th. Dreyer, Jørgen Leth, Jørgen Roos og Henning Carlsen. Her er også portrætfilm om bl.a. Klaus Rifbjerg, Robert Storm Petersen og Carl Nielsen. Og der er mange flere film på vej.
Danmark på film er Det Danske Filminstituts streamingsite med historiske film fra Danmark, Færøerne, Island og Grønland. Her kan man se dokumentariske optagelser fra perioden 1899-1995. Filmene er frit tilgængelige og gratis at se online.