TV-Nyt

Cykel DM i landevejsløb på TV 2 Sport

Chris Anker 2015
Arkivfoto: Henning Bagger / Scanpix / TV 2

Danmarks hurtigste landevejsrytter skal findes, og TV 2 SPORT sender direkte fra DM i landevejsløb, der køres på Vordingborg-egnen.

Diamanter i benene er et udtryk for, at en cykelrytter har gode ben, og de ryttere, der gør sig håb om at køre først over målstregen, bør besøge en juvelerbutik inden start. Det er nemlig et stærkt felt med mange potentielle vindere, der er meldt til start, når DM i landevejsløb begynder søndag 26. juni.

Blandt de tilmeldte er en række ryttere, som mange vil nikke genkendende til. Det gælder bl.a. Michael Mørkøv, Matti Breschel, Chris Anker Sørensen og Rasmus Quaade.

– Det tegner til at blive det mest åbne, uforudsigelige og spændende DM i mange år, ikke mindst fordi favoritterne – og de mange outsidere – er spredt på en masse forskellige hold denne gang. Løbet bliver svært at kontrollere, og det bliver en match mellem de store og dybt talentfulde, danske kontinentalhold og så de største profiler fra World Tour-holdene og ikke mindst Team Stölting, der tidligere hed CULT, fortæller TV 2s faste cykelkommentator Dennis Ritter, som kommenterer løbet sammen med Rolf Sørensen.

Mange potentielle vindere
Selve ruten er sammenlagt 203 km lang og består af 9 omgange a 17,5 km og 7 runder a 6,5 km på Vordingborgegnen. Sidste gang, DM blev kørt ved Vordingborg, var i 2003, og i forhold til dengang har ruten fået flere mindre veje og flere sving, som kan medføre, at feltet bliver splittet op.

Lægger man dertil, at der i år ikke er ét hold mod resten, som det før har været tilfældet med et udenlandsk hold med mange danskere på, er der lagt op til et spektakulært løb med mange potentielle vindere,

– Skal jeg alligevel udpege nogle af favoritterne, så gælder det Michael Mørkøv (Team Katusha), der vandt i 2013, da der sidst var DM i Vordingborg. Andre gode bud på en vinder er Magnus Cort (Orica GreenEDGE), der senest har kørt flot i Schweiz Rundt, og Mads Pedersen og Michael Carbel fra Team Stölting, der begge er hurtige. Specielt Mads Pedersen har haft en fremragende sæson. Et sidste bud er Mads Würtz Schmidt (Team TREFOR), der igen i år har imponeret, fortæller Dennis Ritter og fortsætter:

– Det er i hvert fald helt sikkert, at der er mange, der med rette kan drømme om at bære Dannebrogstrøjen i det kommende år. Og jeg glæder mig som altid til at se det ypperste af dansk landevejscykling samlet i årets vigtigste éndagsløb på dansk grund.

Løbet kan følges direkte på TV 2 SPORT og TV 2s streamingtjeneste TV 2 PLAY søndag 26. juni fra klokken 14.30.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button