TV-Nyt

Corona udsat Tour de France trækker seere på TV 2

Tour de France trodser indtil videre coronakrisen og det anderledes tidspunkt af året, hvor løbet køres. Seertallene for den første af årets tre uger Tour-uger viser, at Tour de France trækker masser af seere til TV 2 og TV 2 PLAY.

Sidste uge blev – netop på grund af Tour de France – den stærkeste uge for TV 2s hovedkanal i mere end et år. I sidste uge stod TV 2 alene for 32 procent af danskernes tv-sening mod 26 procent på årsbasis.

I Tourens første ni dage – til og med 9. etape – har hver dansker i gennemsnit brugt 2 timer 17 minutter på at se Tour de France på TV 2s kanaler. Det er et top-3-resultat i de seneste ti udgaver af Tour de France.

– Vi har naturligvis været vildt spændte på, hvad det vil betyde for seningen, at Tour de France pludselig ikke ligger i sommerferiens smørhul, så vi er overordentligt glade for, at vi kan levere meget høje seertal. Det er dejligt, at Touren er så stor, at den kan trække folk, selv om den bliver flyttet ind i eftersommeren, siger TV 2s Tour de France-redaktør, John Jäger, og fortsætter:

– Den høje seeropbakning hænger også sammen med, at Tour de France er mere uforudsigelig end i mange år. Stjerner stiller ikke op. Andre stjerner er skadede. Alle har været ramt af coronapausen, så ingen ved rigtigt, hvor de står. Jeg tror, at den indlysende uforudsigelighed bidrager til interessen.

Gennem de første ni Tour-dage har de gennemsnitlige seertal til etaperne været 248.000, og det er på niveau med de seneste års udgaver af Tour de France.

Seerandelen til etaperne har været 49,4 procent – det samme som i 2019, som var den højeste seerandel siden 2011. En seerandel på 49,4 procent betyder, at halvdelen af tv-seerne har stillet ind på Tour de France på TV 2, når etaperne køres i Frankrig.tv 2

I samme kategori

Back to top button