TV-Nyt

Clement kalder Jorden

- nyt, ugentligt late-night-program på DR2

Midt i den hurtige nyhedsstrøm er der mange perspektiver, der går under radaren. Det laver DR2 om på nu og dedikerer et nyt, ugentligt late-night-program til at komme i dybden med de oversete sammenhænge, der er helt afgørende for verdens udvikling. ’Clement kalder Jorden’ har premiere tirsdag 15. september klokken 23.00 på DR2.

Hvor udbryder tredje verdenskrig? Bliver man ond af at være rig? Har demokratiet spillet fallit? Skal Danmark lease Barsebäck? Og hvad sker der, den dag Facebook forsvinder?

Ambitionerne med programmet er tårnhøje.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

-Det er vores ønske at fortælle de helt store historier, der ikke bliver fortalt. At flytte diskussionerne. Og at efterlade seerne både med flere perspektiver – og med nye dilemmaer, siger Clement Kjersgaard og fortsætter:

-Mange mennesker følger i disse år nyhederne med en ny bekymring. Og når de lytter til eksperterne, er der ikke altid beroligende nyt – for de mennesker, der ved allermest, er ofte dybt uenige.

I programserien medvirker netop en stjernerække af verdens mest dagsordensættende eksperter – fra manden, der dømte historien død, Francis Fukuyama, over kvinden bag begrebet ’overvågningskapitalisme’ Shoshana Zuboff til forfatteren Jonathan Franzen og historikeren Niall Ferguson. Blandt sæsonens danske gæster er EU-kommissær Margrethe Vestager og forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt. Clement konstaterer:

– At verden undergår enorme forandringer og magtforskydninger – i højt tempo – er tydeligt for enhver. Men hvem bestemmer, hvor vi er på vej hen?

Clement har over årene dækket international politik for DR i programmer som ’Clement i Amerika’, ’Trumps første 100 dage’ og ’Farvel til Storbritannien’. Selv flyttede han som 16-årig til Hongkong for at gå på gymnasiet og læste siden på universitet i Oxford.

Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button