Canal+ sikrer sig ny serie

| torsdag 13. jan, 2011 13:24 | opdateret 13. jan, 2011 kl. 13:49 | 0 Kommentarer

Shameless en ny amerikansk serie får premiere i marts på Canal+. Serien har netop haft premiere i USA på kanalen Showtime og er med den ganske velkendte skuespiller William H Macy i hovedrollen.

Den Emmy-vindende producent John Wells har tv-serier som "Skadestuen" og "Præsidentens mænd" samt film som "I'm Not There" og "Far From Heaven" på sin meritliste. Nu står han bag Shameless sammen med Paul Abbott, der også er manden bag den britiske serie af samme navn, som den amerikanske udgave er baseret på. William H Macy, Emmy Rossum, Joan Cusack og Justin Chatwin ses i hovedrollerne i serien, der blander både humor og drama i portrættet af den ganske usædvanlige familie.
 
Et liv i samfundets skyggeside er ikke nødvendigvis et liv i mørke. Det kender man alt til hos familien Gallagher, der er en broget samling af børn under ledelse af den fordrukne far Frank (William H. Macy). Den ældste datter Fiona (Emmy Rossum) gør sit bedst for at hjælpe og styre hendes uregerlige søskende, mens faderen oftest er væk i alkoholens tåger. Livet er ikke let, men den hårdtprøvede familie er ikke sådan at få ned med nakken. 
 
 
Den britiske, BAFTA-belønnede "Shameless" udspiller sig hos familien Gallagher i et arbejderkvarter i Manchester. Paul Abbott baserede serien på sin barndom i en familie med ni søskende.  I den amerikanske version bor familien Gallagher i Chicago under den igangværende lavkonjunktur. Den enlige far til seks børn, Frank (Macy), skal tage hånd om sin brogede familie, men det ender oftest med, at han drikker sig i hegnet og det i stedet er den ældste datter, Fiona (Rossum), der skal holde styr på sine søskende. Frank er selvisk, narcissistisk og bruger familiens få penge i baren. Men Frank er også en blid og harmløs eksitens, der elsker alle sine børn meget højt. Børneflokken består af den begavede Lip (Jeremy Allen White), den omsorgsfulde Debbie (Emma Kenney), den arbejdsomme Ian (Cameron Monaghan), den anarkistiske Carl (Ethan Cutkosky) og den yngste Liam (Blake Alexander Johnson/Brennan Kane Johnson), der er lidt mørkere i huden hans søskende. Justin Chatwin spiller biltyven Steve, der forelsker sig i  i Fiona.
 
Den Emmybelønnede, Oscarnominerede William H. Macy er kendt for fremragende præstationer i "Fargo", "Magnolia" og "Boogie Nights". Emmy Rossum blev Golden Globe-nomineret for hendes rolle i "Phantom of the Opera". Oscarnominerede Joan Cusack sspiller Shelia, en husmor med agorafobi, der indleder et forhold til Frank. Britiske Mark Mylod har instrueret pilotafsnittet, som også var tilfældet med piloten af seriens originalversion. Mark har desuden instrueret afsnit af "Entourage" og "United States of Tara".  Den første sæson af Shameless består af 12 afsnit.
 
Shameless har dansk tv-premiere på CANAL+ Series og CANAL+ Film HD den 5. marts. Den britiske udgave kører på Channel 4 i Storbritanien
Læs anmeldelse af premiereafsnittet på tv.com
 
 

Kilde: Canal+ presse

Del på:

Tags:

Gemt under:: TV-Nyt