Streamingnyt

Brug din Chromecast som trådløs tv-tuner

Traadlost tv Chormecast Cast TVI denne artikel dykker vi ned i mulighederne for at se tv kanaler med en Chromecast. Vi kigger på muligheder for at bruge Chromecast som virtuel tv tuner i eksempelvis børneværelset, så du ikke behøver at trække antennekabler i hele huset.

Selv om man ofte kan se tv trådløst på smartphone, tablet eller computer, så kan det nogle gange være rart at få det op på fladskærmen. Med en sådan løsning som vi beskriver her, så kan man sige at Chromecast’en fungerer som trådløs tv-tuner på din fladskærm og din Smartphone eller Tablet fungerer som fjernbetjening.

En Chromecast koster kun 295,- og har du et TV med Android Smart TV, så kan du faktisk benytte dig af funktionen direkte uden at købe en Chromecast. Funktionen er her ganske enkelt indbygget.

Se dine YouSee TV kanaler trådløst med Chromecast

YouSee TV app CastFår du dit tv leveret af YouSee, så tilbyder de en app med Cast mulighed.

Sådan ser du YouSee Play med Chromecast

 1. Hent og installer YouSee Play Tv & Film app’en enten hos Apple eller Google
 2. Log ind med dine kundeoplysninger i app’en
 3. Åbn app’en og tryk på cast knappen og vælg din Chromecast
  Du kan nu afspille indhold via app’en på din fladskærm via den tilsluttede Chromecast

YouSeeTV og Film app’en tilbyder både live tv, start forfra og arkiv funktioner for en række kanaler, så du behøver altså ikke gå glip af disse funktioner, selv om du ikke anvender en tv-boks fra YouSee.

Kvalitetsmæssigt så er det ikke helt på højde med et almindelig signal via tv-kabel, men til et mindre tv f.eks. på et værelse er det bestemt brugbart.

Se dine Stofa TV-kanaler trådløst med Chromecast

Stofa TV app castMed Chromecast kan du trådløst spejle film, serier og tv-kanaler fra Stofa WebTv op på din tv-skærm ved at bruge Stofa WebTv-app’en på din smartphone eller tablet.

1. Sæt din Chromecast i dit tv og download Google Home-app’en. Den skal du bruge til at forbinde din Chromecast til dit wifi. Når de er forbundet, er du klar til at bruge din Chromecast.

2. For at spejle indhold fra din smartphone eller tablet til dit tv, skal du åbne Stofa WebTv-app’en på din enhed. Her skal du trykke på Chromecast-ikonet oppe i højre hjørne. Du får nu vist en liste med mulige Chromecast-enheder på samme netværk som din smartphone eller tablet. Vælg din Chromecast på listen – du kan se navnet på din Chromecast i Chromecast-app’en.

3. Når forbindelsen mellem din Chromecast og din app er oprettet, vælger du det tv eller den film/serie du gerne vil se, og det vises på din tv-skærm.

Se dine Waoo TV kanaler trådløst med Chromecast

Waoo Web TV Android chromecast 1Alle Waoo’s TV-kunder kan – såfremt de har enten en tablet eller smartphone, som kører iOS eller Android, og Chromecast – nu udnytte deres streaming-indhold på deres TV-skærm både derhjemme, i sommerhuset og hvor de ellers befinder sig.

Du skal bare hente Waoo Web-TV app’en ned på din enhed og caste derfra. Cast funktionen er en nyhed fra Waoo her december 2017.

Se DR1 via din Chromecast

drtv chromecastDR opdaterede allerede tilbage i 2015 deres DR TV app, med mulighed for at caste indhold op på fladskærmen via Chromecast.

Med DR TV app’en får du adgang både til Live TV på DR’s kanaler og arkiv funktion med en række programmer. Igen en mulighed for at se f.eks. børne tv f.eks. på Ramasjang på en fladskærm i børneværelset.

Det koster ikke noget, ud over den licens du allerede betaler.

Se TV 2 via din Chromecast

tv 2 play på chromecastTV 2 sælger deres tv-kanaler som streaming via TV 2 Play. TV 2 Play app’en til Android og Apple iOS tilbyder cast mulighed. Så ønsker du f.eks. udelukkende at se DR og TV 2  uden en større tv-pakker, så er det muligt via en Chromecast.

Du kan også købe adgang til alle TV 2 kanaler og arkiv mulighed hos TV 2 Play.

Se indhold fra Viasat kanalerne på din Chromecast

viaplay chromecastHvis du gerne vil se tv. serier, film fra Viasat kanalerne via din Chromecast, så er streamingtjenesten Viaplay en mulighed. For 119,- / måned får du adgang til

 • Stort udvalg af film
 • Amerikanske serier
 • Realityprogrammer
 • Danske TV-serier
 • Dokumentarer
 • Børnefilm på dansk

Du kan også få en masse sport, såfremt du køber Viaplay Sport pakken. Er du til reality med mere så er der også Viafree tjenesten med gratis indhold.

 

Samlet set så er en Chromecast en billig løsning til at se tv på fladskærmen trådløst fra nettet. Det kræver naturligvis at dit trådløse netværk rækker ud til der hvor du vil anvende den. Endnu kan man ikke sige, at en Chromecast kvalitetsmæssigt altid kan erstatte et godt HDTV signal, men vi kan håbe det kommer med tiden. Det er mere udbyderne, der skal skrue op, end det er en begrænsning i hardwaren.

Vi har i denne artikel haft fokus på tv-kanal indhold, men der naturligvis også en række streamingtjenester der har Chromecast mulighed. Se vores store streamingtjensteoversigt her

I samme kategori

Back to top button