Branche-Nytgemt

Brexit har ikke givet flere kunder i danske online butikker

Kun en brøkdel af danske onlineforhandlere har overtaget markedsandele fra britiske e-butikker efter brexit. Det fremgår af PriceRunners E-handelsindex for første kvartal af 2021, som er udført af YouGov for Pricerunner. Ifølge undersøgelsen har blot 5 procent af danske onlinebutikker taget markedsandele fra deres britiske konkurrenter.

Resultatet er overraskende, fordi danske forbrugere risikerer at skulle betale moms, told og importafgift af varer købt i britiske onlinebutikker som følge af Brexit. Derudover vil der i mange tilfælde blive opkrævet et større transportgebyr end tidligere. Forventningen var derfor, at det ville skræmme mange danske forbrugere væk fra de britiske netbutikker og over til de danske.

“Indtil videre har effekten imidlertid været begrænset, og det er overraskende. Ikke mindst i betragtning af, hvor meget medierne har beskrevet de besværligheder Brexit vil betyde for handel med Storbritannien. Men det betyder til gengæld, at der ligger et stort uudnyttet potentiale nærmest serveret på et sølvfad for de butikker, der er klar til at gribe chancen,” siger Martin D. Andersen, direktør for PriceRunner Danmark.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

PriceRunners E-handelsindex viser desuden, at 41 procent af netbutikkerne i YouGovs rundspørge ikke har oplevet hverken positive eller negative konsekvenser af Brexit.

Anderledes ser det ud for de netbutikker, som sælger til Storbritannien. Hele 17 procent af de danske netbutikker tilkendegiver, at de er stoppet med at sælge og levere til Storbritannien som følge af Brexit. 25 procent siger, at de ikke handler med Storbritannien som før Brexit, og. 14 procent oplever, at brexit har øget omkostningerne ved at handle med Storbritannien.

Om undersøgelsen første kvartal 2021
Undersøgelsen er gennemført af opinions- og markedsundersøgelsesforetagendet YouGov. I perioden 7.-18. april 2021 gennemførtes sammenlagt 64 interview med onlinebutikker i Danmark via internet.

Kilde: Pricerunner presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button