BoxerBranche-Nyt

Boxer tester Ultra HD TV i Sverige

Ultra HD TV værd at videBoxer TV ejeren Teracom har testet Ultra HD TV via DVB-T2. Det skete som en demonstration på messen TV Puls i Stockholm. 

Transmissionen blev modtaget via Broadcom’s BCM3461 DVB-T/T2 front-end receiver med integreret tuner og decoded gennem Broadcom’s BCM7252 multi-HD/Ultra HD reference platform, som viser 2160p HEVC streams over DVB-T2.

Teracom fortsætter med at teste indtil marts i Stockholm.

– I takt med at seernes tv-skærme bliver større efterspørges en der en højere opløsning. Når markedet og teknologien er moden, er Ultra HD et naturligt skridt for os, og det er derfor meget spændende nu at teste teknologien for alvor, siger Andrea Gisle Joosen, fra Boxer Sverige.

– Terrestrisk tv har eksisteret i cirka 60 år. Ved at teste og indføre nye teknologier, ønsker vi at vise, at det jordbaserede net vil være lige så relevant, om yderligere 60 år. At teste Ultra HD-udsendelser er en måde at lære mere om teknologien og for at sikre forudsætningerne, så vi er klar den dag teknologi for alvor slår igennem, siger Stephan Guiance, CEO Teracom Sverige.

Test transmissionen sker i samarbejde med Broadcom Corporation, der står for digital tv-modtager og Samsung Electronics, der leverer tv-skærme med understøttelse af 4K Ultra HD.

Ultra HD-transmissioner udsendes fra Nacka masten i Stockholm på en midlertidig test frekvens, hvis sendetilladelse løber indtil marts.

Kilde: Boxer Sverige presse

I samme kategori

Back to top button