BoxerBranche-Nyt

Boxer hilser delvis ophævelse af TV-stavnsbåndet velkommen

Boxer_logoTV-stavnsbåndet, der i årtier har omfattet hundredetusindvis af danskere, blev ved årsskiftet løsnet en smule. Det nye år byder således på en total ophævelse af den såkaldte tilslutningspligt, som i mange år har gjort det muligt for kommunerne at fastlåse forbrugere i et tvangsmedlemsskab til den lokale antenneforening.

Et stort flertal i Folketinget vedtog i foråret tilslutningspligtens ophævelse med virkning fra nytår, og det betyder, at mange husstande nu frit kan opsige deres medlemskab af antenneforeningen, hvis man ikke er tilfreds med det tv-produkt, som foreningen kan levere.

Gennem årene har der været mange konflikter i antenneforeningerne mellem medlemmerne, fordi man ikke kunne enes om, hvilke tv-kanaler og tv-pakker man vil have. Nogle vil have store, andre små pakker. Men de fleste foretrækker selv at kunne sammensætte deres tv-pakke, så den passer til eget behov.

Fjernelsen af tilslutningspligten er desværre kun en delvis ophævelse af tv-stavnsbåndet. En rapport fra Deloitte påviste i efteråret, at 650.000 lejere er tvunget til at aftage en bestemt tv-pakke, som deres udlejer har bestemt. Af dem ønsker fire ud af 10 – ca. en kvart mio. husstande – selv at kunne vælge, hvilken tv-udbyder og hvilken tv-pakke de vil have.

I disse uger overvejer politikerne, om man skal ophæve den sidste del af tv-stavnsbåndet gennem en ændring af lejeloven, så alle danskere kan vælge egen tv-pakke og tv-udbyder, som man i dag selv vælger sin mobiloperatør eller den bil, man foretrækker at købe. Boxer synes, at tiden er løbet fra at tvinge folk til at købe bestemte produkter mod deres vilje.

www.boxertv.dk findes en guide som hjælp til, hvordan man slipper ud af tv-stavnsbåndet, og om man er omfattet af tilslutningspligt eller lejeloven.

Kilde: Boxer presse

I samme kategori

Back to top button