Boxer bekræfter HDTV og mobil-tv på Mux 6

| tirsdag 30. okt, 2012 09:29 | opdateret 30. okt, 2012 kl. 16:56 | 5 Kommentarer

Boxer HDTV DVB-T2I kvartals rapporten for svenske Teracom fremgår det at Boxer i Danmark vil benytte Mux 6 i det danske sendenet til at levere mere HDTV og levere mobil-tv via DVB-T2 Lite.

Boxer vil ifølge dem selv, så blive de første der lancerer mobile tv-kanaler med denne teknik.

Oprindeligt lå det i Boxers licensaftale med staten, at den svenskejede virksomhed skulle tilbyde mobil-tv via DVB-H standarden via MUX 6, men DVB-H slog aldrig igennem.

Med DVB-T2 lite kan Boxer bruge den samme MUX til HD-kanaler, og så bruge en lille del af den til T2 lite mobil-tv. DVB-T2 lite kræver dog stadig enheder, som understøtter det, og dem er der vist ikke mange af endnu.

Kilde: Teracom

Del på:

Tags: , ,

Gemt under:: Boxer, HDTV

5
Kommentarer

for at kommentere
2 Kommentartråde
3 Svar i tråden
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
evilguy

DVB-T2 lite til mobiltelefoner? Spild af penge…
Hvis Boxer nu i stedet for brugte kapaciteten til en bedre encoding af deres SD programmer, så ville pladsen ikke blive spildt. Og hvornår kommer Boxer med VOD over Internettet???

martin

DVB-T2 lite tager ikke ekstra plads, da begge tv-kanaler (DVB-T2 + DVB-T2 lite) sendes i samme transmission.

evilguy

Hvad fabler du om? Selvfølgelig tager DVB-T2 lite kapacitet, som kunne være brugt til udsendelse af DVB-T2. Selvom DVB-T2 og DVB-T2 lite udsendes i samme datastrøm, så afsætter man jo en hvis del af kapaciteten til DVB-T2 lite – kapacitet som bedre kunne bruges til normalt TV. Jo det kunne da være sejt, hvis man kunne se TV fra Boxer på sin telefon, men det er spild af plads at benytte DVB-T2 lite, når man lige så godt kunne streame indeholdet til mobiltelefoner i stedet for. I stedet for at spilde 4-5 Mbit kapacitet på 10 DVB-T2 lite kanaler, så… Read more »

martin

Det er skam ikke noget eventyr. DVB-T2 lite kan sendes på uudnyttet plads mellem HDTV signalet. En tv-kanals signal sendes i pakker. Mellem disse pakker er der en smule spildplads, hvor DVB-T2 lite kommer ind og udnytter den.

evilguy

Det lyder altså stadigvæk som noget vrøvl i mine ører.

I et normalt statisk multiplex, der burde der ikke være uunyttet plads, når man kører med variabel bitrate på de enkelte TV-kanaler – eller er jeg helt fejl på den?